» Nieuws » Uitkomsten enquête windmolens

Uitkomsten enquête windmolens

Windmolens bij Meeden gezien vanaf de viaduct op de Veenweg in Hellum met op de voorgrond een mestsilo
Windmolens bij Meeden gezien vanaf de viaduct op de Veenweg in Hellum met op de voorgrond een mestsilo. Foto: Jeroen Maathuis

Begin 2021 bleek dat er door een projectontwikkelaar plannen waren gemaakt voor een windturbine park ten zuiden van Hellum zonder de medewerking van de inwoners en gemeentelijke overheid. Het bleek zout in de nog verse wonden van de aardbevingsproblematiek.

De Vereniging Dorpsbelangen Hellum heeft nadat hierover alarm was geslagen besloten om de meningen van de inwoners te peilen en om te onderzoeken of er noodzaak en steun was om hiertegen protest aan te tekenen. Met financiële ondersteuning vanuit het leefbaarheidsfonds van de provincie heeft zij een onafhankelijk onderzoeksbureau opdracht gegeven om een enquête te houden over de acceptatie van dat initiatief. De uitslag vind u in de galerij onderaan dit artikel. Ook zijn de uitslagen te downloaden in PDF-formaat onderaan dit artikel.

Een overgrote meerderheid van de respondenten wijst de aanleg van een windpark af, maar ook blijkt dat veel inwoners zich bewust zijn van de problemen rond de energietransitie.

In het “Schildmeer-dorpen-overleg” (sinds 2019 een samenwerkingsverband tussen de dorpsverenigingen van de 6 Schilddorpen Siddeburen, Hellum, Schildwolde, Overschild, Tjuchem en Steendam en inmiddels aangevuld met Noordbroek) is vervolgens besloten om een werkgroep “Energietransitie” op te richten.

Het uitgangspunt daarbij is dat we de noodzaak van de energietransitie onderschrijven, willen meedenken over oplossingen die wel kunnen rekenen op draagkracht vanuit een breed deel van de bevolking. Daarin wil de werkgroep graag een betrouwbare en constructieve partner zijn voor gemeente, provincie en rijk in deze opgave.

Vriendelijke groet,
Henk Jan van der Sluis
Secretaris vereniging dorpsbelangen Hellum

PDF-versie uitkomsten windmolenenquête

Galerij-versie uitkomsten windmolenenquête

Klik op een afbeelding om de afbeelding in de oorspronkelijke afmetingen te bekijken. Klik op de pijlen aan de linker- en rechterkant om te bladeren door de afbeeldingen of gebruik de pijltjestoetsen van uw toetsenbord.

Abonneer
Laat het weten als er

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties