Glasvezel

Kies nu voor razendsnel internet via glasvezel!

Wees voorbereid op de toekomst met razendsnel internet via glasvezel! Of het nu gaat om Netflixen, YouTube filmpjes bekijken, video’s uploaden, zware multiplayer games spelen, TikTok-en, Facebook-en, videobellen, zorg op afstand of thuiswerken: alles gaat sneller en stabieler met glasvezel internet!

Glasvezelmeter

Hoeveel mensen in Hellum hebben al een glasvezel jaarabonnement afgesloten volgens onze eigen inventarisatie? Dit is de stand van 29 november 2022.

Deze gegevens reflecteren dus niet de exacte cijfers van de netwerkbeheerders zelf! ViberQ stelt ons regelmatig cijfers beschikbaar om het percentage meer accuraat bij te kunnen houden. Delta Netwerk deelde deze cijfers uit concurrentieoverwegingen niet. Helpt u ons om de cijfers accuraat te houden door aan ons door te geven bij welke internetprovider u bestelt heeft. Dit doet u via de groene knop hier onder.

ViberQ
35%

Vereist aantal aanmeldingen behaald voor de kern. Netwerk zal sowieso worden aangelegd in de kern. Aanmelden nog steeds mogelijk tot 16 december 2022. 50% benodigd om ook witte adressen te voorzien van een glasvezelaansluiting van ViberQ.

Meer informatie >>

Delta Netwerk

Vereiste aantal aanmeldingen behaald. Netwerk zal worden aangelegd. Aanmelden om aansluitkosten te besparen nog mogelijk t/m 25 januari 2023.

Meer informatie >>

Glaspoort

Netwerk zal worden aangelegd. Wachtend op details.

Meer informatie >>

ViberQ

Vereniging Dorpsbelangen Hellum Is erg blij dat er meerdere partijen glasvezel willen aanleggen in ons prachtige dorp.

In onze ogen heeft ViberQ door goed te luisteren naar de wensen van de dorpsbewoners het beste plan gepresenteerd: Glasvezel internet en dezelfde keuzemogelijkheden voor iedereen in Hellum met een zeer goed netwerk waarbij de glasvezel écht van centrale tot rechtstreeks in huis ligt zonder vertakkingen! Of u nu aan de Hoofdweg woont of iets verder daar van af!

De kern zal al worden voorzien van glasvezel internet van ViberQ en met uw hulp kunnen we de 50% aanmeldvereiste ook halen om de witte adressen ook te voorzien van glasvezel internet van ViberQ!

Daarnaast geeft ViberQ voor ieder internet jaarabonnement dat via hun keuzehulp op https://www.viberq.nl/keuzehulp/ wordt afgesloten met de code parel €30,= aan Vereniging Dorpsbelangen Hellum zodat wij op onze beurt dit kunnen investeren goede andere dingen voor het dorp!

Ook bied ViberQzij het goedkoopste netwerk naar internetproviders toe. Het kan voorkomen dat dit zich uitbetaald in een goedkoper abonnement voor u. Zie voor een uitgebreide uitleg over de netwerkkosten deze 2 links van Freedom Internet:

Freedom Internet wordt hier slechts als bron gebruikt om de verschillen in netwerkkosten te illustreren. Freedom Internet is geen specifieke aanbeveling. De keuze voor een internetprovider dient u zelf te maken.

Om iedereen in het buitengebied de zelfde keuzemogelijkheden te kunnen bieden als in de kern van Hellum moeten we dus wel met zijn allen de schouders er onder steken: minimaal 50% van alle huishoudens in Hellum moet dan vóór 16 december 2022 een glasvezel jaarabonnement afsluiten om glasvezel van ViberQ in heel Hellum mogelijk te maken. Maar als goede dorpsgenoten onder elkaar moeten we dit toch zeker kunnen halen? En let wel: u betaalt pas voor uw nieuw afgesloten abonnement vanaf het moment dat het glasvezelnetwerk is opgeleverd en uw aansluiting is geactiveerd! Lees meer details op de pagina ViberQ via de knop hier onder! Daar leest u ook wat de gevolgen zijn als we de 50% toch niet halen.

Aanmeldtermijn ViberQ verlengd!

Omdat men in Hellum massaal voor elkaar glasvezel neemt om de 50% te halen, maar nog wel met wat vragen en onzekerheden zit heeft ViberQ besloten de aanmeldtermijn te verlengen t/m 15 december 2022. Zo krijgt u voldoende de tijd om nog even na te denken of en zo ja, bij welke internetprovider u glasvezel via het netwerk van ViberQ wilt afnemen.

U leest er meer over in ons nieuwsbericht:
“Helpt u mee glasvezel van ViberQ in de verlenging alsnog naar de witte adressen te krijgen?”

Delta Netwerk

Na het besluit tot het pauzeren van Snel Internet Groningen door Rodin wegens onenigheid met de provincie Groningen heeft Delta Netwerk óók besloten het buitengebied aan te gaan sluiten wanneer 20% van de adressen een glasvezel jaarabonnement afsluit. Op 28 november 2022 bracht Delta Netwerk dat dit percentage is gehaald en dat heel Hellum (zowel kern als witte adressen) wordt aangesloten bij iedereen die zich daar voor heeft aangemeld. Aanmelden voor een gratis aansluiting op dit netwerk kan nog door een abonnement af te sluiten bij 1 van de internetproviders op het netwerk van Delta Netwerk. Dit kan nog t/m 25 januari 2023. Bij een aanmelding na deze datum wordt er eenmalig €350,= aan aansluitkosten in rekening gebracht.

Glaspoort

Ook Glaspoort (joint venture van KPN en pensioenuitvoerder APG) gaat haar netwerk volgend jaar aanleggen waarbij geen aanmeldvereiste en dus ook geen abonnementsverplichting geldt. Glaspoort is nog niet begonnen met haar campagne, maar we weten al wel dat zij geen aanmeldpercentage vereisen en dus hun netwerk sowieso gaan aanleggen.

Op basis van diverse bronnen en inschattingen verwacht webmaster Jeroen Maathuis dat Glaspoort ook de meeste van de witte adressen zal gaan aansluiten. We wachten nog op meer informatie vanuit Glaspoort. Zodra we die informatie hebben zullen we die hier uiteraard gaan delen.

Vragen?

Heeft u vragen over de netwerken dan kunt u contact opnemen met de eigenaren van die netwerken (contactinformatie via de knoppen hier onder). Voor vragen over de abonnementen zelf neemt u contact op met de desbetreffende internetprovider die over 1 van de 3 netwerken haar diensten levert.

Snapt u een aantal gebruikte termen niet? Kijkt u dan op onze pagina Terminologie. Wilt u argumenten lezen om glasvezel te moeten nemen? Bekijkt u dan onze pagina Waarom glasvezel? Tenslotte: Heeft u andere vragen? Kijkt u dan op onze pagina Veelgestelde vragen. Komt u er dan nog niet uit? Stuurt u ons een berichtje en dan kijken we samen of we het antwoord op uw vraag kunnen vinden.

Hier onder ziet u nog eens een beknopt overzicht van de verschillende glasvezelnetwerken. Klik op een logo of informatieknop voor meer gedetailleerde informatie.

Snel Internet Groningen
 • Voor iedereen die wat verder van de Hoofdweg af woont en zich in 2017 heeft aangemeld.
 • Niet voor bewoners aan de Hoofdweg die nu ook al de beschikking hebben over breedbanddiensten over meerdere netwerken (KPN, Ziggo).
 • Type aansluiting verschilt per situatie: glasvezel of straalverbinding
 • Keuze uit 2 internetproviders voor consumenten en 1 internetprovider voor de zakelijke markt.
 • Technisch gezien een flexibel toekomstvast netwerk (AON en radio).
 • Door onenigheid met de provincie Groningen voorlopig on hold gezet.
ViberQ

Aanbevolen door
Dorpsbelangen Hellum!

Delta Netwerk
Glaspoort

Inventarisatie: Laat het ons weten dat u een glasvezel jaarabonnement heeft afgesloten!

Wij zijn erg nieuwsgierig welke adressen zich hebben aangemeld met een abonnement bij 1 van de internetproviders op het netwerk van 1 van de 2 nieuwe glasvezel netwerkbeheerders: Delta Netwerk en ViberQ. Zo kunnen wij u beter op de hoogte houden of 1 of beide glasvezelnetwerken daadwerkelijk aangelegd lijkt te worden. Helpt u ons mee in deze inventarisatie? Laat dan hier onder de gevraagde gegevens achter!

Voor de internetproviders via het netwerk van Glaspoort kunt u nog geen abonnementen afsluiten en kunt u dus dit formulier niet gebruiken.

  Velden met een * zijn verplicht. Andere velden zijn optioneel.

  Dit formulier dient niet om glasvezel aan te vragen of uw interesse kenbaar te maken! Wij willen puur weten welk adres via welk netwerk diensten heeft aangevraagd om de percentages aanmeldingen goed bij te kunnen houden.

  Adres*

  Bewijs dat u geen robot bent*

  Werkt het formulier niet goed? U mag ons dan e-mailen op . Wanneer u de bevestiging van de aanvraag van uw glasvezel jaarabonnement of de bevestiging van ViberQ’s intentieverklaringsformulier doorstuurt denkt u er dan aan om hier de gevoelige informatie uit te halen die u niet wilt delen (zoals klantnummers, bankrekeningnummers, telefoonnummers, etc.).