Meteen naar de inhoud

Werkgroep Begraafplaats Hellum

De “Werkgroep Begraafplaats Hellum” is een samenwerking van de Protestante Gemeente “De Woldkerken, locatie Hellum” en de “Vereniging Dorpsbelangen Hellum”.

Het doel van de werkgroep is “Met vrijwilligers onderhouden en verbeteren van de omgeving van de kerk, het dorpshuis en de begraafplaats”.

De werkgroep is wegens ziekte en de leeftijd van de vaste vrijwilligers op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Tijdens elke bijeenkomst drinkt men samen koffie en sluit men af met een drankje. Er is veel hulp nodig. Iedereen die zich betrokken voelt bij het dorp en de kerk is van harte welkom om mee te helpen.

De vrijwilligers verzamelen zich elke 2 weken op de zaterdagochtend rond 9:00 uur. De werkzaamheden duren dan tot ongeveer 12:00 uur. Klik hier om in bij de evenementen te kijken voor de exacte data.

In het afgelopen jaar 2022 hebben we onze vaste werkzaamheden  rond de kerk, het monument, het dorpshuis en op de begraafplaats kunnen doen. De heggen op de begraafplaats hebben extra aandacht nodig.  Oude stronken zijn verwijderd en nieuwe beuken hegjes geplant. Ook is de slootkant van de heg gedeeltelijk gesnoeid. Bij het monument zijn, gedurende het jaar, bloemen geplant en is het groen onderhouden. Op initiatief van een vrijwilliger is de ruimte onder de toren gestoft, geverfd en gewit.

Secretariaat

mevr. Trienneke Kroes
Hoofdweg 142
9627PG Hellum
0598-431321

Columbarium

Sinds 2010 is er op de begraafplaats naast de mogelijkheid tot begraven, ook een columbarium (urnenmuur) voor het plaatsen van een asbus of urn.

Dorpsvisie enquête
Wat vind u van het dorp? Wat kan beter? Wat is goed?
Helpt u ons mee om een dorpsvisie te maken? Vul de enquête in en maak kans op mooie waardebonnen!

X