Meteen naar de inhoud

Dorpsvisie

De gemeente Midden-Groningen heeft aan de ‘Vereniging Dorpsbelangen Hellum’ gevraagd een visie te ontwikkelen voor ons dorp. In een dorpsvisie staat omschreven welke ontwikkeling het dorp wil. Het is een kapstok voor projecten die Hellum belangrijk vindt. Wat willen we veranderen en/of aanpassen in de directe woon- en leefomgeving van ons dorp. Ook geven we aan wat we juist willen behouden en dus niet willen veranderen. Omdat de gemeente Midden-Groningen het belangrijk vindt dat de visie door bewoners van het gebied wordt gemaakt, geeft zij Dorpsbelangen daarvoor een vergoeding.  

De komende tijd gaan wij samen met u inventariseren wat er in de dorpsvisie opgenomen zou moeten worden. Wat vind u belangrijk voor het dorp? Wat moet er veranderen? Of wat moet juist altijd behouden blijven?

Wij verzamelen graag alle ideeën en wensen. In een later stadium gaan we als dorpsgenoten met elkaar in overleg welke ideeën en wensen daadwerkelijk in de dorpsvisie moeten komen en dus haalbaar zijn om uitgevoerd te worden.

Via nieuwsbrieven op papier en op deze website (https://www.dorpsbelangenhellum.nl/dorpsvisie) houden wij u op de hoogte van de voortgang. In de eerste nieuwsbrief van maart 2024 leest u wat meer over onze aanpak voor het opstellen van de dorpsvisie.

Heeft u ideeën of wensen die u met ons wilt delen? Uw reactie kunt u invullen in ons dorpsvisie idee / wens formulier, e-mailen naar  / of deponeren in de brievenbus van één van de onderstaande personen.  Omdat we graag willen weten met wie we praten, kunnen we anonieme bijdragen niet verwerken.  

Als u liever een gesprek wilt over de toekomst van ons dorp, dan kan dat ook. Meldt u zich dan bij een van de personen die hieronder genoemd worden, of geeft u zich op via het dorpsvisie wens / idee formulier. Dan nemen we contact met u op.   

Tot gauw!

Namens Dorpsbelangen Hellum,

Yoka BarteldsHoofdweg 106
Elbert le ClerqHoofdweg 29
Siemon NiehofHoofdweg 67

Dorpsvisie nieuwsbrief 1, maart 2024