Meteen naar de inhoud

Kunst- & cultuurhuis De Ent

Kunst- en cultuurhuis De Ent
Kunst- en cultuurhuis De Ent. Foto: Jeroen Maathuis

In voormalig basisschool De Ent hebben 2 organisaties op kunst- en cultuurgebied hun intrek genomen: Stichting De Draad en Stichting Beleveniscollectief. Kunst- & cultuurhuis De Ent is elke zondag geopend van 14:00 tot 17:00 uur voor publiek. De speelweide achter het pand is dagelijks vrij toegankelijk.

Stichting De Draad

Wat is Stichting De Draad? Een quote van de website van de stichting:

Stichting De Draad biedt een platform aan kunstenaars om gezamenlijk kunstzinnige projecten, activiteiten en evenementen te realiseren.

De stichting heeft het conceptualiseren, ontwikkelen, begeleiden en het uitvoeren van kunst-gerelateerde manifestaties als belangrijkste doelstelling. Voor dit doel worden eigen producties opgezet en samenwerkingsverbanden aangegaan met gelijkgezinde particulieren en organisaties.

De projecten worden gerealiseerd door grote groep kunstenaars en creatieven van allerlei pluimage zoals b.v. muzikanten, houtbewerkers, (theater-) vormgevers, kostuumontwerpers, recycling- en omgevingskunstenaars, theatermakers, multimedia-designers, tekstschrijvers, geluidstechnici, presentatoren en decorbouwers. En deze opsomming is verre van compleet…

Stichting De Draad is ook de drijvende kracht achter het regionaal bekende Art Carnivalle dat jaarlijks in de zomer op het strandpark in Steendam langs het Schildmeer wordt georganiseerd.

Contactpersonen

Will Meeder: 06-45882588

Website

https://www.stichtingdedraad.nl/

Social media

https://www.facebook.com/dedraad.nl

Stichting Beleveniscollectief

Wat is Stichting Beleveniscollectief? Een quote van de website van Ontdek Midden-Groningen:

Kunstenaars verenigd in Stichting Beleveniscollectief werken samen om het woon- en leefklimaat te verbeteren door de omgeving te vormen.

Ze ontwerpen en realiseren een deel of juist een volledig project, in opdracht of naar eigen inzicht. Dat varieert van bespeelbare- en beleefbare sculpturen en objecten, belevenislandschappen en speelterreinen tot ontmoetingsplaatsen en recreatieve voorzieningen. In Midden-Groningen zijn voorbeelden van hun werk de speelweide in Hellum, het Mammoetpad in de Heemtuin in Muntendam en Speelbos Vos & Bos in Sappemeer.

Gevraagd en ongevraagd geeft het Beleveniscollectief advies over burgerparticipatie, cultuurtoerisme, kunst in de publieke ruimte, recreatieve voorzieningen, ruimtelijke ontwikkeling en zelfwerkzaamheid.

Website

https://www.beleveniscollectief.nl

Social media

https://www.facebook.com/Beleveniscollectief-1646690192322584

Adres

Kunst- & cultuurhuis De Ent
Bovenpad 13
9627 PN Hellum