Meteen naar de inhoud

“Laat ie F Einstein” wint pubquiz april 2024

Winnaars pubquiz april 2024: Laat ie F Einstein
Winnaars pubquiz april 2024: Laat ie F Einstein. Foto: Jan Börger

Afgelopen vrijdagavond organiseerde Dorpsbelangen Hellum weer een pubquiz. Ook deze keer was Gerard Sneep weer van de partij als quizmaster. In diverse rondes vuurde hij weer vele vragen op de deelnemers af. Het team “Laat ie F Einstein” ging er met de winst vandoor.

Verslaggever: Jeroen Maathuis

8 deelnemende teams

Met 8 deelnemende teams was de opkomst wat lager dan de vorige editie. Dit mocht de pret echter niet drukken. De teams pasten allemaal in het gezellig dorpscafé, de achterzaal van Dorpshuis Tonegido. Er deden enkele nieuwe teams mee, maar ook diverse bekend teams waren aanwezig.

De vragen

De verscheidenheid aan vragen was weer groot. Een greep uit de vragen:

  • In welke plaats werd Woodstock georganiseerd in 1969? 1 tip: het was niet in Woodstock.
  • Hoe heet de acteur die Harry Potter speelt?
  • Hoeveel Michelin sterrenrestaurants telt de provincie Groningen?
  • Welke kleur wordt geassocieerd met de emotie “jaloezie”?
  • Wat is een Zamboni?
  • Wat is de stelling van Pythagoras?
  • Hoe heet het verschijnsel dat een maand een 2e keer in een maand tijd verschijnt?
  • Welke vrouw stond er op de eerste Amerikaanse Playboy?

In de “Top 10 ” ronde was de vraag: Welke 10 artiesten hebben 5 of meer nummer 1 hits gehad in de Nederlandse top 40? Dit konden dan ook buitenlandse artiesten zijn.

Een vraag uit de actualiteitenronde was wat de kracht van de aardbeving van deze week in onze provincie was. De 2e vraag in de actualiteitenronde was vervolgens waar dan het epicentrum van die aardbeving lag.

Had jij het antwoord op bovenstaande vragen geweten?

Ook een altijd terugkerende ronde was de muziekronde. Deze keer dacht uw verslaggever dat het overkoepelende thema van de muziekronde hoofdsteden waren aangezien er steeds steden in de titels van de muzieknummers zaten.

Fotoronde

Tijdens de eerste 4 rondes kon men nadenken over de afbeeldingen op de fotoronde. Enkele afbeeldingen die in deze ronde voorbij kwamen waren:

Weet jij wie/wat deze afbeeldingen moeten voorstellen?

We gaan eentje hier weggeven, omdat deze tot wat verwondering heeft geleid. Bij de laatste foto dachten velen aan Mick Jagger van The Rolling Stondes. De gene die werkelijk afgebeeld was zal zich daarmee vereerd voelen. De gene op de laatste foto is niemand minder dan zanger, producer, songwriter en bovenal oud-Helmster Christiaan Hof.

Christiaan Hof vormde jarenlang met Alain Clark het producersduo The Result, Ze schreven onder meer liedjes voor Kinderen voor Kinderen, Jim, Boris en Bastiaan Ragas. Ook was Chistiaan jarenlang onderdeel van de band van Alain Clark waar hij de achtergrondzang verzorgde. Ook heeft hij de eindtune van de regiosoap Boven Wotter ingezongen. (Bron: Wikipedia)

Hieronder een video van zijn muziek:

Quizmaster Groningen

Speciale dank vanuit Dorpsbelangen Hellum aan Gerard Sneep, ook wel bekend als Quizmaster Groningen. Hij heeft weer veel tijd gestoken in het opzoeken van onderwerpen en fabriceren van de vragen. Wil je ook een goede pubquiz quizmaster voor je eigen pubquiz dan moet je zeker eens contact met hem opnemen!

quizmastergrunn

De winnaar: Laat ie F Einstein

De winnaar van de vorige editie ven de pubquiz was het team Helms Angels. Afgelopen vrijdagavond won een ander teamnaam, maar met toch zo ongeveer de zelfde teamleden. Laat ie F Einstein ging er deze keer met de winst vandoor. Uit handen van quizmaster Gerard Sneep kregen zij hun fantastische prijs uitgereikt.

Uitslagen

Pos.TeamnaamPunten
1Laat ie F Einstein54
2HoHe47,5
3De Nieuwkomers45,5
4Team Enterij44,5
5Onder de Linden44
5De Kurkentrekkers44
6Kwis um42
7HeHo40,5

Foto’s

Abonneer
Laat het weten als er

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties