Meteen naar de inhoud

Afvalinzameling

Afvalwijzer

De meeste informatie over de afhandeling van diverse afvalstromen is te vinden in de app Afvalwijzer / Afval Midden-Groningen. Deze app bevat informatie over waar welke afvalstroom wanneer wordt ingezameld. Het kan ook een pushbericht naar uw smartphone sturen met een herinnering om de juiste container bij de weg te zetten.

U kunt de Afvalwijzer als volgt bereiken:

https://www.mijnafvalwijzer.nl
Afval Midden-Groningen (Android app)
Afval Midden-Groningen (iOS app)

Komt u er niet helemaal uit? Leest u dan onze uitleg over de Afvalwijzer / Afval Midden-Groningen app en de Afvalwijzer website: https://www.dorpsbelangenhellum.nl/dorp/praktische-informatie/afvalinzameling/afvalwijzer-app-gebruiken/

Afwijkende afvalstromen en aanvullende informatie

Enkele afvalstromen wijken af van wat er op bovengenoemde bronnen staat vermeld en staan hier onder opgesomd:

Oud papier

  • Dit gaat in de grijze container met blauwe deksel.
  • De oud papier container zet u op de inzameldag voor 11:30 uur op de plek waar u gebruikelijk ook uw restafvalcontainer en GFT-container plaatst. Als u enkele stevige dozen heeft die niet meer in de container passen mag u deze ook naast uw container plaatsen.
  • De inzameling vindt plaats 1 keer per 6 weken. Dit wordt gedaan door PreZero (voormalig Virol) in opdracht van de gemeente Midden-Groningen en in samenwerking met Dorpsbelangen Hellum en de diverse verenigingen in het dorp. De opbrengsten worden verdeeld over Dorpsbelangen Hellum en de deelnemende verenigingen. De exacte ophaaldagen vind u in de evenementenkalender op deze website en de Afvalwijzer / Afval Midden-Groningen app + website.

De inzameldagen voor oud papier staan ook in bovengenoemde Afvalwijzer app, maar staan ook in de evenementenkalender op onze website.

Glas

  • De glasbak bevind zich aan de Hoofdweg direct naast de kruising met de Kerkstraat. Dat is dus nabij de Walfriduskerk.
Glasbak
Glasbak. Foto: Jeroen Maathuis

Frituurolie

  • Om restafval te reduceren kunt u uw oude frituurolie ook in een plastic fles inleveren in de gele container op de parkeerplaats van Plus Spithoff in Schildwolde.

Dorpsvisie enquête
Wat vind u van het dorp? Wat kan beter? Wat is goed?
Helpt u ons mee om een dorpsvisie te maken? Vul de enquête in en maak kans op mooie waardebonnen!

X