Meteen naar de inhoud

Stichting Aigenwies

Logo Stichting Aigenwies

Stichting Aigenwies is de organisatie achter het jaarlijks Recreatief Volleybaltoernooi op het sportveld van Hellum.

Ontstaan Stichting Aigenwies

Onderstaand schrijven van Stichting Aigenwies voorzitter Jan Wolf legt uit hoe Stichting Aigenwies is ontstaan:

Het begon allemaal zo halverwege 1998. Een aantal mensen vond dat het dorp Hellum meer te bieden had dan dat het liet zien, met een prachtig sportveld tot beschikking werden er langzaam wat ideeën op tafel gegooid, de groep mensen (wat later het eerste bestuur zal gaan vormen) werd wat groter en er werd een brainstorm avond georganiseerd.

Tijdens deze brainstormavond kwam al vrij snel naar voren dat de behoefte bij de groep mensen hetzelfde was, namelijk het bevorderen en stimuleren van de saamhorigheid. Maar toen kwam de vraag hoe ga je dat dan doen, hoe vermaak je een grote groep mensen. Al snel werd duidelijk dat sport en spel (samen bezig zijn) een middel kon zijn om het doel te bereiken. Een sport evenement met ter afsluiting een feestavond, dat moest het zijn. Het volleybaltoernooi was geboren.

Om het volleybaltoernooi een kans van slagen te geven, werd besloten een toernooi te organiseren voor de hele gemeente Slochteren, nogal ambitieus maar we gingen er voor, en hebben de koppen bij elkaar gestoken en zijn gaan nadenken hoe we het een en ander zouden gaan aanpakken.

Alles kost geld, zo ook het organiseren van een volleybaltoernooi dus er moest geld komen. Allereerst werd gedacht het volleybaltoernooi onder te brengen in een stichting maar ook hier is geld voor nodig. We kwamen op het idee een benefiet avond te organiseren met als doel geld in te zamelen voor het opzetten van een stichting en om onze plannen duidelijk te maken aan de genodigden.

Deze benefietavond was ons eerste succes, er werd voldoende geld ingezameld om een stichting op te zetten en onze plannen werden zeer positief ontvangen. Een stichting heeft een naam, hoe gaan we heten? Conclusie en een feit was, we deden het op onze eigen manier op onze eigen wijze. Al snel was duidelijk dat we Aigenwies moesten gaan heten. Stichting Aigenwies was geboren.

Het was inmiddels 1999 en de voorbereidingen voor het eerste recreatief volleybaltoernooi voor de hele gemeente Slochteren waren begonnen, sponsoren moesten worden gezocht, wat hebben we nodig, kortom veel vragen en een hoop te doen. De Rabobank midden Groningen werd benaderd en na een zeer positief gesprek wilde de Rabobank ons financieel steunen voor tenminste vier jaar. Het volleybaltoernooi kreeg vorm, voor tenminste vier jaar zal het toernooi “Rabovolleybaltoernooi” gaan heten en de basis was gelegd, uiteindelijk heeft de Rabobank ons 12 jaar gesteund. Door reorganisaties bij de bank, paste sponsoring van het volleybal toernooi niet meer binnen het beleid van de bank. Na 12 succes volle jaren is de stichting woningbouw Slochteren benaderd, zei wilden graag de traditie van de Rabobank voort zetten. C1000 Spithoff Schildwolde werd benaderd en ook de fam Spithoff was, vanaf dag een, zeer positief en wilden ons graag steunen, wat ze tot op de dag van vandaag nog steeds doen.

Zo kreeg het volleybaltoernooi steeds meer vorm. Door te adverteren in het bokkeblad werd bij steeds meer mensen duidelijk wie Stichting Aigenwies was en wat ze van plan waren.

Steeds meer mensen werden enthousiast en de eerste teams melden zich aan. Met 23 deelnemende teams in het eerste jaar en een succes volle feestavond, waren de ingrediënten aanwezig van het volleybaltoernooi, de jaren erna, een succesvol evenement te maken.

Hellum maart 2013, Jan Wolf, voorzitter.

Meer informatie

Meer informatie over Stichting Aigenwies en het jaarlijks Recreatief Volleybaltoernooi dat zij organiseren kunt u vinden op hun website: www.aigenwies.nl