Meteen naar de inhoud

Delta Netwerk

Delta Netwerk

Aanmeldvereiste behaald

Het minimaal benodigde percentage aanmeldingen is behaald. Het glasvezelnetwerk van Delta Netwerk zal worden aangelegd in het gebied Harkstede t/m Siddeburen in zowel de kern als op de witte adressen voor die mensen die een abonnement hebben afgesloten. Aanmelden is nog mogelijk t/m 25 januari 2023 om aansluitkosten à €350,= te voorkomen.

Wij hebben tot dusver geen informatie ontvangen van Delta Netwerk over haar exacte aansluitgebied. Op vrijdag 28 oktober werd echter wel duidelijk dat nadat Rodin Snel Internet Groningen on hold had gezet Delta Netwerk heeft besloten om diens glasvezelnetwerk toch wél uit te rollen naar de zogeheten witte adressen (de lanen in wat verder van de Hoofdweg af). Ivm de ongunstige ligging voor glasvezel op de Westerzanden en Zandwerf wordt hier net als bij ViberQ gekeken naar maatwerkoplossingen.

Delta Netwerk legt haar netwerk aan in het hele gebied van Harkstede t/m Siddeburen in zowel de kernen als op de witte adressen als men een glasvezel jaarabonnement heeft afgesloten bij 1 van de bij Delta Netwerk aangesloten internetproviders. U kunt zich nog steeds aanmelden t/m 25 januari 2023. Daarmee voorkomt u eenmalige aansluitkosten à €350,=.

Goed om te weten is dat u pas betaalt voor uw abonnement als het glasvezelnetwerk van Delta Netwerk is aangelegd en uw aansluiting is geactiveerd.

Ook kunt u binnen 14 dagen nadat uw contract is bevestigd door de glasvezel internetprovider uw contract ontbinden.

Bron: ACM ConsuWijzer – Wanneer heb ik bedenktijd?

Delta Netwerk legt desgewenst ook de aansluiting aan tot in uw woning zonder abonnement. Wanneer u later een abonnement afsluit en dus de aansluiting wilt gaan gebruiken betaalt u eenmalig €350,= aan aansluitkosten. Wanneer u de aansluiting pas later in huis wilt laten leggen en in gebruik wilt nemen kost dat eenmalig €650,=.

Bron: Online bijeenkomst 10 oktober 2022

Wat zijn de gevolgen van de aanleg van het glasvezelnetwerk van Delta Netwerk ten opzichte van de andere glasvezelnetwerken?

 • Snel Internet Groningen wordt conform eerdere afspraken wél aangelegd op de adressen die wat verder van de Hoofdweg af liggen. Echter vanwege onenigheid tussen Rodin en de provincie is onbekend wanneer dit netwerk aangelegd zal worden.
 • ViberQ en Glaspoort zijn losstaande andere glasvezelnetwerkbeheerders. De aanleg van het netwerk van Delta Netwerk heeft geen invloed op de voortgang bij ViberQ en Glaspoort.

Dit zijn de internetproviders die leveren over het netwerk van Delta Netwerk. Klik op een logo op de bijbehorende website met meer informatie te bezoeken.

Caiway
Delta
Helden van .nu
Kliksafe
Online.nl

Consumenten

Voor onderstaande prijzen geldt als peildatum 9 oktober 2022. Er is gekeken naar de goedkoopste mogelijke opties: traagste internet, 1 telefoonnummer zonder voordeelopties, 1 televisie. Ook welkomstkortingen zijn niet meegerekend. U betaalt pas voor uw abonnement als het glasvezelnetwerk van Delta Netwerk daadwerkelijk wordt aangelegd en uw aansluiting is geactiveerd.

Alles-in-1Internet + TVInternet + bellenAlleen internet
Caiway€55,45
150 Mbps
€52,95
150 Mbps
€44,50
300 Mbps
Delta€59,95
150 Mbps
€57,50
150 Mbps
€47,=
150 Mbps
€42,50
150 Mbps
Kliksafe
€25,= aansl. kosten
€53,45
100 Mbps
€50,95
100 Mbps
Online.nl
€30,= aansl. kosten
€60,=
100 Mbps
€60,=
100 Mbps
€52,50

Zakelijk

Voor onderstaande prijzen geldt als peildatum 9 oktober 2022. Er is gekeken naar de goedkoopste mogelijke opties: traagste internet, 1 televisie. Ook welkomstkortingen zijn niet meegerekend.

Alles-in-1Internet + TVInternet + bellenAlleen internet
Helden van .nu
Inclusief kosten
contract 1 jaar
€106,=
150 Mbps
Eenmalig:
– €109,= borg settopbox
– €99,= borg modem
€93,50
150 Mbps
Eenmalig:
– €99,= borg modem

Delta Netwerk legt een zogenoemd XSG-PON glasvezelnetwerk aan. Hierbij wordt 1 vezel naar een passieve verdeler in een wijk verbonden en van daaruit wordt de zelfde lichtbundel die door de glasvezel gaat verdeelt over meerdere glasvezels die ieder naar een huis gaan. Er is een speciaal apparaatje in huis nodig die het juiste lichtsignaal voor jouw aansluiting er uit pikt. Net als bij de kabel op Ziggo deel je dus nog tussen je huis en de centrale de verbinding met buurtgenoten. De glasvezel komt dus niet rechtstreeks op je eigen apparaat terecht. Een zogenaamde Media Converter zorgt voor de omzetting van het glasvezelsignaal naar een signaal op een netwerkkabel. Een bedrijf kan dus geen ander lichtsignaal over de glasvezelkabel sturen zonder gevolgen voor meerdere andere aansluitadressen.

Begrijp je de bovengenoemde termen niet helemaal? Zoek ze op onze pagina Terminologie.

Bronnen:
Delta Netwerk – XGS-PON
AVM left aansluittypes uit: glasvezel
Freedom community – Terminologie rondom glasvezel

Delta Netwerk is een bedrijf uit Schiedam dat een initiatief is van Delta Fiber, het moederbedrijf van internetproviders Delta en Caiway. Delta is van oorsprong een Zeeuws energiebedrijf.

Delta Netwerk is de eerste glasvezel netwerkbeheerder die in Hellum bij voldoende animo van plan is een glasvezelnetwerk aan te leggen. Het beoogde gebied is net als bij ViberQ Harkstede t/m Siddeburen.

Verzorgingsgebied Delta Netwerk in Mei 2022
Verzorgingsgebied Delta Netwerk in Mei 2022 Bron: Delta Netwerk

Delta Netwerk is een landelijk opererend bedrijf dat reeds aan zo’n 1 miljoen huishoudens toegang tot razendsnel internet via haar glasvezel netwerk aanbied. Daar komen elke week zo’n 6000 adressen bij.

Delta Netwerk heeft een onafhankelijk en open netwerk. Elke internetaanbieder is welkom op het glasvezelnetwerk van Delta Netwerk. Op deze manier wil Delta Netwerk zo veel mogelijk mensen toegang bieden tot razendsnel glasvezel internet.

Bron: Delta Netwerk – Over ons

Delta Netwerk organiseert begin volgend jaar een viertal inschrijfmiddagen:

 • Maandag 2 januari 2023, 15:00 – 17:00 uur
  MFC De Houtstek
  Hoofdweg 9a, Slochteren
 • Dinsdag 3 januari 2023, 15:00 – 17:00 uur
  MFC Siddeburen
  Oudeweg 70, Siddeburen
 • Woensdag 4 januari 2023, 15:00 – 17:00 uur
  ’t Hof van Scharmer
  Hoofdweg 68, Scharmer
 • Donderdag 5 januari 2023, 15:00 – 17:00 uur
  Dorpshuis Tonegido
  Hoofdweg 52a, Hellum

Vooraf aanmelden is niet nodig. U kunt gewoon binnenlopen om uw vragen te stellen. Bij alle sessies begint men om 15:00 uur met een korte presentatie.

Er is geen informatie bekend dat Delta Netwerk persoonlijke gesprekken op locatie bij u thuis bied.

https://www.deltanetwerk.nl
Geen e-mail
088 – 75 858 00 (ma-vr 8:30-17:00u)
Overschieseweg 203, 3112NB, Schiedam
Postbus 4033, 3102GA, Schiedam
DELTA Netwerk