Delta Netwerk

Delta Netwerk

Aanmeldvereiste behaald

Het minimaal benodigde percentage aanmeldingen is behaald. Het glasvezelnetwerk van Delta Netwerk zal worden aangelegd in het gebied Harkstede t/m Siddeburen in zowel de kern als op de witte adressen voor die mensen die een abonnement hebben afgesloten. Aanmelden is nog mogelijk t/m 25 januari 2023 om aansluitkosten à €350,= te voorkomen.

Glasvezelmeter

Hoeveel adressen in Hellum hebben al een glasvezel jaarabonnement afgesloten volgens onze inventarisatie? Dit is de stand van 29 november 2022.

Deze gegevens reflecteren dus niet de exacte cijfers van de netwerkbeheerders zelf! ViberQ stelt ons regelmatig cijfers beschikbaar om het percentage meer accuraat bij te kunnen houden. Delta Netwerk deelde deze cijfers uit concurrentieoverwegingen niet. Helpt u ons om de cijfers accuraat te houden door aan ons door te geven bij welke internetprovider u bestelt heeft. Dit doet u via de groene knop hier onder.

Delta Netwerk

Vereiste aantal aanmeldingen behaald. Netwerk zal worden aangelegd. Aanmelden om aansluitkosten te besparen nog mogelijk tot 25 januari 2023.

Wij hebben tot dusver geen exacte informatie ontvangen van Delta Netwerk over haar exacte aansluitgebied. Op vrijdag 28 oktober werd echter wel duidelijk dat nadat Rodin Snel Internet Groningen on hold had gezet Delta Netwerk heeft besloten om diens glasvezelnetwerk toch wél uit te rollen naar de zogeheten witte adressen (de lanen in wat verder van de Hoofdweg af). Ivm de ongunstige ligging voor glasvezel op de Westerzanden en Zandwerf wordt hier net als bij ViberQ gekeken naar maatwerkoplossingen.

Delta Netwerk legt haar netwerk aan in het hele gebied van Harkstede t/m Siddeburen in zowel de kernen als op de witte adressen als men een glasvezel jaarabonnement heeft afgesloten bij 1 van de bij Delta Netwerk aangesloten internetproviders. U kunt zich nog steeds aanmelden t/m 25 januari 2023. Daarmee voorkomt u eenmalige aansluitkosten à €350,=.

Goed om te weten is dat u pas betaalt voor uw abonnement als het glasvezelnetwerk van Delta Netwerk is aangelegd en uw aansluiting is geactiveerd.

Ook kunt u binnen 14 dagen nadat uw contract is bevestigd door de glasvezel internetprovider uw contract ontbinden.

Bron: ACM ConsuWijzer – Wanneer heb ik bedenktijd?

Delta Netwerk legt desgewenst ook de aansluiting aan tot in uw woning zonder abonnement. Wanneer u later een abonnement afsluit en dus de aansluiting wilt gaan gebruiken betaalt u eenmalig €350,= aan aansluitkosten. Wanneer u de aansluiting pas later in huis wilt laten leggen en in gebruik wilt nemen kost dat eenmalig €650,=.

Bron: Online bijeenkomst 10 oktober 2022

Inventarisatie: Laat het ons weten dat u een glasvezel jaarabonnement heeft afgesloten!

Zo krijgen wij een beter beeld of de percentages van de netwerkbeheerders wel of niet gehaald zullen worden en u kunnen wij u daar over informeren.

  Velden met een * zijn verplicht. Andere velden zijn optioneel.

  Dit formulier dient niet om glasvezel aan te vragen of uw interesse kenbaar te maken! Wij willen puur weten welk adres via welk netwerk diensten heeft aangevraagd om de percentages aanmeldingen goed bij te kunnen houden.

  Adres*

  Bewijs dat u geen robot bent*

  Werkt het formulier niet goed? U mag ons dan e-mailen op . Wanneer u de bevestiging van de aanvraag van een glasvezel jaarabonnement doorstuurt denkt u er dan aan om hier de gevoelige informatie uit te halen die u niet wilt delen (zoals klantnummers, bankrekeningnummers, telefoonnummers, etc.).

  Wat zijn de gevolgen van de aanleg van het glasvezelnetwerk van Delta Netwerk ten opzichte van de andere glasvezelnetwerken?

  • Snel Internet Groningen wordt conform eerdere afspraken wél aangelegd op de adressen die wat verder van de Hoofdweg af liggen. Echter vanwege onenigheid tussen Rodin en de provincie is onbekend wanneer dit netwerk aangelegd zal worden. Dit is tenzij ViberQ de 50% in héél Hellum weet te halen, dan zal ViberQ de adressen aansluiten die internet via een provider op het netwerk van ViberQ hebben aangevraagd.
  • ViberQ en Glaspoort zijn losstaande andere glasvezelnetwerkbeheerders. De aanleg van het netwerk van Delta Netwerk heeft geen invloed op de voortgang bij ViberQ en Glaspoort.

  Dit zijn de internetproviders die leveren over het netwerk van Delta Netwerk. Klik op een logo op de bijbehorende website met meer informatie te bezoeken.

  Caiway
  Delta
  Helden van .nu
  Kliksafe
  Online.nl

  Consumenten

  Voor onderstaande prijzen geldt als peildatum 9 oktober 2022. Er is gekeken naar de goedkoopste mogelijke opties: traagste internet, 1 telefoonnummer zonder voordeelopties, 1 televisie. Ook welkomstkortingen zijn niet meegerekend. U betaalt pas voor uw abonnement als het glasvezelnetwerk van Delta Netwerk daadwerkelijk wordt aangelegd en uw aansluiting is geactiveerd.

  Alles-in-1Internet + TVInternet + bellenAlleen internet
  Caiway€55,45
  150 Mbps
  €52,95
  150 Mbps
  €44,50
  300 Mbps
  Delta€59,95
  150 Mbps
  €57,50
  150 Mbps
  €47,=
  150 Mbps
  €42,50
  150 Mbps
  Kliksafe
  €25,= aansl. kosten
  €53,45
  100 Mbps
  €50,95
  100 Mbps
  Online.nl
  €30,= aansl. kosten
  €60,=
  100 Mbps
  €60,=
  100 Mbps
  €52,50

  Zakelijk

  Voor onderstaande prijzen geldt als peildatum 9 oktober 2022. Er is gekeken naar de goedkoopste mogelijke opties: traagste internet, 1 televisie. Ook welkomstkortingen zijn niet meegerekend.

  Alles-in-1Internet + TVInternet + bellenAlleen internet
  Helden van .nu
  Inclusief kosten
  contract 1 jaar
  €106,=
  150 Mbps
  Eenmalig:
  – €109,= borg settopbox
  – €99,= borg modem
  €93,50
  150 Mbps
  Eenmalig:
  – €99,= borg modem

  Delta Netwerk legt een zogenoemd XSG-PON glasvezelnetwerk aan. Hierbij wordt 1 vezel naar een passieve verdeler in een wijk verbonden en van daaruit wordt de zelfde lichtbundel die door de glasvezel gaat verdeelt over meerdere glasvezels die ieder naar een huis gaan. Er is een speciaal apparaatje in huis nodig die het juiste lichtsignaal voor jouw aansluiting er uit pikt. Net als bij de kabel op Ziggo deel je dus nog tussen je huis en de centrale de verbinding met buurtgenoten. De glasvezel komt dus niet rechtstreeks op je eigen apparaat terecht. Een zogenaamde Media Converter zorgt voor de omzetting van het glasvezelsignaal naar een signaal op een netwerkkabel. Een bedrijf kan dus geen ander lichtsignaal over de glasvezelkabel sturen zonder gevolgen voor meerdere andere aansluitadressen.

  Begrijp je de bovengenoemde termen niet helemaal? Zoek ze op onze pagina Terminologie.

  Bronnen:
  Delta Netwerk – XGS-PON
  AVM left aansluittypes uit: glasvezel
  Freedom community – Terminologie rondom glasvezel

  Delta Netwerk is een bedrijf uit Schiedam dat een initiatief is van Delta Fiber, het moederbedrijf van internetproviders Delta en Caiway. Delta is van oorsprong een Zeeuws energiebedrijf.

  Delta Netwerk is de eerste glasvezel netwerkbeheerder die in Hellum bij voldoende animo van plan is een glasvezelnetwerk aan te leggen. Het beoogde gebied is net als bij ViberQ Harkstede t/m Siddeburen.

  Verzorgingsgebied Delta Netwerk in Mei 2022
  Verzorgingsgebied Delta Netwerk in Mei 2022 Bron: Delta Netwerk

  Delta Netwerk is een landelijk opererend bedrijf dat reeds aan zo’n 1 miljoen huishoudens toegang tot razendsnel internet via haar glasvezel netwerk aanbied. Daar komen elke week zo’n 6000 adressen bij.

  Delta Netwerk heeft een onafhankelijk en open netwerk. Elke internetaanbieder is welkom op het glasvezelnetwerk van Delta Netwerk. Op deze manier wil Delta Netwerk zo veel mogelijk mensen toegang bieden tot razendsnel glasvezel internet.

  Bron: Delta Netwerk – Over ons

  Er is geen informatie bekend over komende informatieavonden.

  Er is geen informatie bekend dat Delta Netwerk persoonlijke gesprekken op locatie bij u thuis bied.

  https://www.deltanetwerk.nl
  Geen e-mail
  088 – 75 858 00 (ma-vr 8:30-17:00u)
  Overschieseweg 203, 3112NB, Schiedam
  Postbus 4033, 3102GA, Schiedam
  DELTA Netwerk