Meteen naar de inhoud

Delta Netwerk

Delta Netwerk

Netwerk wordt NIET aangelegd

Delta Netwerk zou haar netwerk aanleggen in zowel de kernen als op de meeste witte adressen in de Duurswold van Harkstede t/m Siddeburen. Delta Netwerk heeft echter per brief aan afnemers laten weten dat de aanleg niet doorgaat. Zie dit nieuwsbericht: Glasvezelupdate: Delta Netwerk legt niet aan, ViberQ failliet, Glaspoort gestart met uitrol in Harkstede

Delta Netwerk zou haar netwerk aanleggen in de Duurswold van Harkstede t/m Siddeburen in zowel de kernen als op de witte adressen als men een glasvezel jaarabonnement afsloot bij 1 van de bij Delta Netwerk aangesloten internetproviders. Witte adressen (buitengebied) zouden ook worden aangesloten.

Delta Netwerk zou desgewenst ook aansluitingen aanleggen tot in uw woning zonder abonnementsverplichting. Echter wanneer u later een abonnement zou willen afsluiten en dus de aansluiting later zou willen gebruiken zou u eenmalig €350,= aan aansluitkosten moeten betalen. Wanneer u de aansluiting pas later in huis zou laten leggen en in gebruik wilde nemen kost dat eenmalig €650,=.

Bron: Online bijeenkomst 10 oktober 2022

Bovenstaande is niet meer van toepassing aangezien de aanleg niet door gaat.

Delta heeft nooit een duidelijke planning in openbare online bronnen aangegeven. Inmiddels is duidelijk geworden dat Delta Netwerk haar glasvezelnetwerk niet zal aanleggen. In een brief die op 28 juli 2023 aan afnemers is gestuurd meldt Delta Netwerk: “DELTA netwerk vindt het aanleggen van een dubbel netwerk onnodig en maatschappelijk onverantwoord. (…) Dit betekent twee keer overlast in straten en op de stoepen, schade aan het milieu en het is zonde van het geld dat daarmee is gemoeid.” Delta Netwerk legt in vele andere regio’s hun netwerk echter wél aan naast de glasvezelnetwerken van andere leveranciers en dus is de daadwerkelijke reden vermoedelijk dat ons langgerekte gebied niet rendabel genoeg is voor Delta Netwerk.

Dit zijn de internetproviders die leveren over het netwerk van Delta Netwerk. Klik op een logo op de bijbehorende website met meer informatie te bezoeken.

Caiway
Delta
Helden van .nu
Kliksafe
Online.nl

Consumenten

Voor onderstaande prijzen geldt als peildatum 9 oktober 2022. Er is gekeken naar de goedkoopste mogelijke opties: traagste internet, 1 telefoonnummer zonder voordeelopties, 1 televisie. Ook welkomstkortingen zijn niet meegerekend. U betaalt pas voor uw abonnement als het glasvezelnetwerk van Delta Netwerk daadwerkelijk wordt aangelegd en uw aansluiting is geactiveerd.

Alles-in-1Internet + TVInternet + bellenAlleen internet
Caiway€55,45
150 Mbps
€52,95
150 Mbps
€44,50
300 Mbps
Delta€59,95
150 Mbps
€57,50
150 Mbps
€47,=
150 Mbps
€42,50
150 Mbps
Kliksafe
€25,= aansl. kosten
€53,45
100 Mbps
€50,95
100 Mbps
Online.nl
€30,= aansl. kosten
€60,=
100 Mbps
€60,=
100 Mbps
€52,50

Zakelijk

Voor onderstaande prijzen geldt als peildatum 9 oktober 2022. Er is gekeken naar de goedkoopste mogelijke opties: traagste internet, 1 televisie. Ook welkomstkortingen zijn niet meegerekend.

Alles-in-1Internet + TVInternet + bellenAlleen internet
Helden van .nu
Inclusief kosten
contract 1 jaar
€106,=
150 Mbps
Eenmalig:
– €109,= borg settopbox
– €99,= borg modem
€93,50
150 Mbps
Eenmalig:
– €99,= borg modem

Delta Netwerk zou een zogenoemd XSG-PON glasvezelnetwerk aanleggen. Hierbij wordt 1 vezel naar een passieve verdeler in een wijk verbonden en van daaruit wordt de zelfde lichtbundel die door de glasvezel gaat verdeelt over meerdere glasvezels die ieder naar een huis gaan. Er is een speciaal apparaatje in huis nodig die het juiste lichtsignaal voor jouw aansluiting er uit pikt. Net als bij de kabel op Ziggo deel je dus nog tussen je huis en de centrale de verbinding met buurtgenoten. De glasvezel komt dus niet rechtstreeks op je eigen apparatuur terecht. Een zogenaamde Media Converter zorgt voor de omzetting van het glasvezelsignaal naar een signaal op een netwerkkabel. Een internetbedrijf kan dus geen ander lichtsignaal over de glasvezelkabel sturen zonder gevolgen voor meerdere andere aansluitadressen.

Begrijp je de bovengenoemde termen niet helemaal? Zoek ze op onze pagina Terminologie.

Bronnen:
Delta Netwerk – XGS-PON
AVM left aansluittypes uit: glasvezel
Freedom community – Terminologie rondom glasvezel

Delta Netwerk is een bedrijf uit Schiedam dat een initiatief is van Delta Fiber, het moederbedrijf van internetproviders Delta en Caiway. Delta is van oorsprong een Zeeuws energiebedrijf.

Delta Netwerk zou haar netwerk aanleggen op alle adressen in de Duurswold van Harkstede t/m Siddeburen. Hierbij zouden worden alle woningen in de kernen meegenomen worden die een jaarabonnement bij een internetprovider op het netwerk van Delta Netwerk zouden hebben afgesloten. Ook veel witte adressen (buitengebied) zouden hier in worden meegenomen. De aanleg gaat niet meer door.

Verzorgingsgebied Delta Netwerk in Mei 2022
Verzorgingsgebied Delta Netwerk in Mei 2022 Bron: Delta Netwerk

Delta Netwerk is een landelijk opererend bedrijf dat reeds aan zo’n 1 miljoen huishoudens toegang tot razendsnel internet via haar glasvezel netwerk aanbied. Daar komen elke week zo’n 6000 adressen bij.

Delta Netwerk heeft een onafhankelijk en open netwerk. Elke internetaanbieder is welkom op het glasvezelnetwerk van Delta Netwerk. Op deze manier wil Delta Netwerk zo veel mogelijk mensen toegang bieden tot razendsnel glasvezel internet.

Bron: Delta Netwerk – Over ons

https://www.deltanetwerk.nl
Geen e-mail
088 – 75 858 00 (ma-vr 8:30-17:00u)
Overschieseweg 203, 3112NB, Schiedam
Postbus 4033, 3102GA, Schiedam
DELTA Netwerk

Dorpsvisie enquête
Wat vind u van het dorp? Wat kan beter? Wat is goed?
Helpt u ons mee om een dorpsvisie te maken? Vul de enquête in en maak kans op mooie waardebonnen!

X