Meteen naar de inhoud

ViberQ

ViberQ

Aanmeldvereiste behaald voor de kern, niet voor witte adressen (buitengebied)

Het minimaal benodigde percentage aanmeldingen voor de kern is behaald. Het glasvezelnetwerk van ViberQ zal worden aangelegd in de kern van het dorp voor die mensen die een abonnement hebben afgesloten. Aanmelden is nog mogelijk. ViberQ zal geen glasvezel gaan leveren op de witte adresen (buitengebied).

Het aansluitgebied van ViberQ betreft in principe de Hoofdweg, Populierenlaan, Menoldalaan, Kerkstraat, Bovenpad en Enterij. Dat zijn de donkerblauwe stippen op kaart hier rechts. Dit gebied wordt aangesloten als u zich vóór 16 december 2022 met een glasvezel jaarabonnement heeft aangemeld bij 1 van de internetproviders die is aangesloten bij ViberQ.

De witte adressen van het dorp (buitengebied, lichtblauwe stipen op de kaart hiernaast) worden niet aangesloten. Intentieverklaringen kunnen dus niet worden omgezet in een daadwerkelijk glasvezeljaarabonnement.

U kunt nog steeds een glasvezel jaarabonnement afsluiten als u in de kern van Hellum woont.

Aansluitgebied ViberQ
Beoogd aansluitgebied ViberQ (donkerblauwe stippen). Als 50% van het hele dorp een glasvezelabonnement neemt tellen de lichtblauwe stippen ook mee. Bron kaart: ViberQ
(klik voor een vergroting)

Goed om te weten is dat u pas betaalt voor uw abonnement als het glasvezelnetwerk van ViberQ daadwerkelijk wordt aangelegd en uw aansluiting is geactiveerd.

Ook kunt u binnen 14 dagen nadat uw contract is bevestigd door de glasvezel internetprovider uw contract ontbinden.

Na het pauzeren van het project Snel Internet Groningen heeft Delta Netwerk besloten óók glasvezel naar de witte adressen (de lanen in, wat verder van de Hoofdweg af) te brengen. Verder bied Glaspoort een kosteloze glasvezelaansluiting op haar netwerk zonder abonnementsverplichting. Glaspoort bied aansluitingen ook op veel witte adressen aan.

Bron: ACM ConsuWijzer – Wanneer heb ik bedenktijd?

Uitlegvideo van ViberQ over de stappen die er nodig zijn om glasvezel van ViberQ aan te leggen.
Bron: ViberQ

De stappen benodigd voor de aanleg van het glasvezelnetwerk van ViberQ zijn ook na te lezen op: https://www.viberq.nl/aanleg-in-zeven-stappen/

Wat gebeurt er nu het percentage voor het aansluiten van de witte adressen niet gehaald is?

De vereiste 20% voor de kern van Hellum is op 17 november 2022 behaalt. Iedereen in de kern van Hellum die zich heeft aangemeld voor glasvezel van ViberQ krijgt dus zijn/haar aansluiting opgeleverd.

Op 19 december werd bekend gemaakt door ViberQ dat de vereiste 50%, om ook de witte adressen van glasvezel van ViberQ te voorzien, niet behaald is. Dit zijn de gevolgen:

  • ViberQ wordt alléén aangelegd in de kern (de donkerblauwe stippen).
  • Snel internet Groningen wordt conform eerdere afspraken aangelegd op de adressen van de lichtblauwe stippen mits er door Rodin Broadband Groningen een nieuwe overeenstemming met de provincie Groningen wordt bereikt over de haalbare afronding van het project. Zie voor meer details daar over de pagina Snel Internet Groningen.
  • Delta Netwerk en Glaspoort zijn losstaande andere glasvezelnetwerkbeheerders. De voortgang bij ViberQ heeft geen invloed op de voortgang bij Delta Netwerk en Glaspoort.

Dit zijn de internetproviders die leveren over het netwerk van ViberQ. Klik op een logo op de bijbehorende website met meer informatie te bezoeken. Vergeet niet om te bestellen via ViberQ met de code parel om uw steentje bij te dragen aan het dorp en om bovenstaande inventarisatieformulier in te vullen zodat we elkaar op de hoogte kunnen houden of we de 50% halen!

Youfone
Stipte.nl
Onvi
SNLR.NL
Trined
Freedom Internet
Fiber
Qonnected
Compèl

Consumenten

Voor onderstaande prijzen geldt als peildatum 23 oktober 2022. Er is gekeken naar de goedkoopste mogelijke opties: traagste internet, 1 telefoonnummer zonder voordeelopties, 1 televisie. Ook welkomstkortingen zijn niet meegerekend. U betaalt pas voor uw abonnement als het glasvezelnetwerk daadwerkelijk wordt aangelegd en uw aansluiting is geactiveerd.

Alles-in-1Internet + TVInternet + bellenAlleen internet
Youfone
*1
€61,= *2
100 Mbps
€60,=
100 Mbps
€46,=
100 Mbps
Stipte.nl
€49,95 aansl. kosten
€69,95
1 Gbps
€69,95
1 Gbps
€49,95
1 Gbps
€49,95
1 Gbps
Onvi€62,50
500 Mbps
+ €70,= eenmalig
€60,50
500 Mbps
+ €70,= eenmalig
€47,50
500 Mbps
+ €45,= eenmalig
€45,50
500 Mbps
+ €45,= eenmalig
SNLR.NL
+ €25,= activeringskosten
+ €47,= borg
€63,=
1 Gbps
€61,=
1 Gbps
€46,=
1 Gbps
€44,=
1 Gbps
Trined
€45,= aansl. kosten
€63,50
500 Mbps
€61,50
500 Mbps
€48,50
500 Mbps
€46,50
500 Mbps
Freedom€69,95
1 Gbps
€64,95
1 Gbps
€54,=
1 Gbps
€49,=
1 Gbps
Fiber€53,95
1 Gbps
€53,95
1 Gbps
€44,95
1 Gbps
€44,95
1 Gbps

*1 = Prijzen zijn afkomstig van de keuzehulp van ViberQ aangezien Youfone alleen algemene prijsinformatie geeft die niet specifiek geldig is voor het ViberQ netwerk. Tevens vermeld Youfone bij haar postcodecheck dat bestellen niet mogelijk is. Zolang die storing niet verholpen is kunt u bestellen op https://www.viberq.nl/keuzehulp/. Vult u dan ook de code parel in, dan krijgt dorpsbelangen €30,= om te investeren in het dorp.
*2 = In de keuzehulp van ViberQ wordt geen Alles-in-1 pakket getoond voor Youfone terwijl de website van Youfone wel vermeld dat zij deze hebben. De algemene informatie op de website van Youfone vermeld dat er 1 euro verschil is met het Internet & TV pakket. Op basis daar van is de prijs in onze tabel vastgesteld.

Zakelijk

Voor onderstaande prijzen geldt als peildatum 14 oktober 2022. Er is gekeken naar de goedkoopste mogelijke opties: traagste internet, 1 televisie. Ook welkomstkortingen zijn niet meegerekend.

Alles-in-1Internet + TVInternet + bellenAlleen internet
Qonnected€155,=
+ €385,= eenmalig
3-jarig contract
€155,=
+ €385,= eenmalig
3-jarig contract
€140,=
+ €325,= eenmalig
3-jarig contract
€140,=
+ €325,= eenmalig
3-jarig contract
CompèlGebruikt Qonnected.
Zelfde kosten en voorwaarden.
Gebruikt Qonnected.
Zelfde kosten en voorwaarden.
Gebruikt Qonnected.
Zelfde kosten en voorwaarden.
Gebruikt Qonnected.
Zelfde kosten en voorwaarden.

ViberQ legt een zogenaamd AON netwerk aan. Hierbij loopt de glasvezel rechtstreeks van de centrale naar je huis en kan deze ook rechtreeks verbonden worden met je eigen apparatuur die hier voor geschikt is. De glasvezelverbinding wordt tot aan de centrale dus niet gedeeld met buurtgenoten. Dit is dus hetzelfde idee als bij DSL via de telefoonlijn van KPN.

Begrijp je de bovengenoemde termen niet helemaal? Zoek ze op onze pagina Terminologie.

Bronnen:
AVM left aansluittypes uit: glasvezel
Diverse berichten op de community van Freedom
Freedom community – Terminologie rondom glasvezel

ViberQ is een bedrijf van Rodin Broadband Groningen en heeft dus zijn roots in onze provincie. Het is juist: het moederbedrijf is óók het bedrijf achter Snel Internet Groningen. ViberQ is haar campagne in oktober 2022 gestart. ViberQ wil net als Delta Netwerk haar glasvezelnetwerk óók aanleggen in de kernen van Harkstede, Scharmer, Kolham, Froombosch, Slochteren, Schildwolde, Hellum en Siddeburen.

Kabelrolhouder met reclame voor ViberQ
Bron: ViberQ
(klik voor vergroting)

ViberQ is van mening dat buitenwijken en kleinere dorpen te veel in de steek zijn gelaten door andere grote partijen als het gaat om de aanleg van glasvezel en coaxverbindingen. ViberQ wil daar wat aan doen. Te beginnen in de provincie Groningen. Daarna is de ambitie om ViberQ’s glasvezelnetwerk door heel de Benelux aan te leggen. Daar waar anderen de afstanden te groot vinden ziet ViberQ kansen.

ViberQ bied een stabiele en betrouwbare intenetverbinding die bovendien supersnel is en het gewoon doet. Het netwerk wordt aangelegd door een echt Gronings bedrijf. Bij ViberQ werken technisch slimme, hardwerkende en betrouwbare mensen. Echte Groningers.

Bij ViberQ vind u geen onwetende mensen, doorverbinders lange gesprekstijden. Wel vriendelijke, nuchtere, ijverige mensen die u snel helpen.

Bron: ViberQ – Over ViberQ

Er zijn momenteel geen nieuwe informatiebijeenkomsten gepland.

Als u liever een meer persoonlijk gesprek in kleine kring wilt hebben met ViberQ dan bied ViberQ de mogelijkheid tot het voeren van een keukentafelgesprek.

Anna Kruizinga en Bob Kroeps komen graag bij u thuis langs om u meer te vertellen over wat u wilt weten over ViberQ, de internetproviders en de abonnementen van de internetproviders.

ViberQ is zelf geen internetprovider en dus geven zij onafhankelijk advies over de beschikbare internetabonnementen.

U kunt Anna en Bob op elk gewenst moment overdag bellen op:

https://www.viberq.nl
Contactformulier
088 – 011 78 88 (ma-vr 9-17u)
De Verbetering 1, 9744DZ, Groningen
ViberQ