ViberQ

ViberQ

Vraagbundeling (maar de kern al bevestigd)

Op dit moment wordt de interesse gepeild voor de aanleg van dit glasvezelnetwerk in héél Hellum. Voor de kern van Hellum is al bevestigd dat iedereen die een glasvezelaansluiting heeft aangevraagd of nog gaat aanvragen deze ook geleverd zal gaan krijgen. Helpt u alstublieft alsnog mee om de 50% te behalen om héél Hellum van glasvezelinternet van ViberQ te voorzien!

Aanmeldtermijn verlengd!

Omdat men in Hellum massaal voor elkaar glasvezel neemt om de 50% te halen, maar nog wel met wat vragen en onzekerheden zit heeft ViberQ besloten de aanmeldtermijn te verlengen t/m 15 december 2022. Zo krijgt u voldoende de tijd om nog even na te denken of en zo ja, bij welke internetprovider u glasvezel via het netwerk van ViberQ wilt afnemen.

U leest er meer over in ons nieuwsbericht:
“Helpt u mee glasvezel van ViberQ in de verlenging alsnog naar de witte adressen te krijgen?”

Glasvezelmeter

Hoeveel adressen in Hellum hebben al een glasvezel jaarabonnement via het netwerk van ViberQ afgesloten volgens onze inventarisatie? Dit is de stand van 29 november 2022.

Deze gegevens reflecteren niet de exacte cijfers van ViberQ! Wel stelt ViberQ af en toe cijfers tot de beschikking om het percentage correcter bij te kunnen houden.

ViberQ
35%

Vereiste aantal aanmeldingen behaald voor de kern. Netwerk zal sowieso worden aangelegd in de kern. Aanmelden nog steeds mogelijk tot 16 december 2022. 50% benodigd om ook witte adressen te voorzien van een glasvezelaansluiting van ViberQ.

Het aansluitgebied van ViberQ betreft in principe de Hoofdweg, Populierenlaan, Menoldalaan, Kerkstraat, Bovenpad en Enterij. Dat zijn de donkerblauwe stippen op kaart hier rechts. In dit gebied wordt glasvezel van ViberQ aangelegd als minimaal 20% van die adressen een glasvezel jaarabonnement afsluit bij 1 van de internetproviders die is aangesloten bij ViberQ.

De kern van ons dorp is al verzekerd van een glasvezelaansluiting van ViberQ, maar als minimaal 50% van alle adressen (dus donkerblauwe én lichtblauwe stippen) vóór 16 december 2022 een glasvezel jaarabonnement afneemt krijgen ALLE adressen ViberQ en dus dezelfde keuze qua internetproviders. U betaalt pas wanneer het glasvezelnetwerk van ViberQ daadwerkelijk wordt aangelegd en wanneer uw aansluiting is geactiveerd. Dus overtuig elkaar van de voordelen van glasvezel via het ViberQ netwerk en zorg met elkaar voor de verglazing van het HELE dorp!Hier op zijn 2 uitzonderingen:

 • Glasvezel aanleggen naar de andere kant van de provinciale weg is lastig en dus zal de Zandwerf een maatwerk oplossing geboden krijgen op basis van het aantal aanmeldingen op de Zandwerf. Dit geldt ook voor het aanbod van internetproviders.
 • De Westerzanden ligt te ver van de Hoofdweg af met te weinig aansluitadressen om rendabel glasvezel naar toe te kunnen aanleggen. Ook hier zal ViberQ een maatwerk oplossing bieden. En ook hier zal het aanbod van providers maatwerk worden.

Na het pauzeren van het project Snel Internet Groningen heeft Delta Netwerk óók besloten glasvezel naar de witte adressen (de lanen in, wat verder van de Hoofdweg af) te brengen wanneer 20% van alle adressen in het dorp zich aanmeld voor hun netwerk. Ook bij Delta Netwerk is glasvezel aanleggen naar de Westerzanden en de Zandwerf een lastige aangelegenheid en dus bieden ook zij maatwerkoplossingen voor deze 2 straten.

Aansluitgebied ViberQ
Beoogd aansluitgebied ViberQ (donkerblauwe stippen). Als 50% van het hele dorp een glasvezelabonnement neemt tellen de lichtblauwe stippen ook mee. Bron kaart: ViberQ
(klik voor een vergroting)

Help het dorp!

Als u uw internetabonnement afsluit via de keuzehulp op de website van ViberQ vóór 16 december 2022 en de code parel invult krijgt Vereniging Dorpsbelangen Hellum daar voor €30,=. Hiermee kunnen we ons dorp verbeteren en ook leuke activiteiten organiseren! Ga hier naar de keuzehulp:

https://www.viberq.nl/keuzehulp/

Goed om te weten is dat u pas betaalt voor uw abonnement als het glasvezelnetwerk van ViberQ daadwerkelijk wordt aangelegd en uw aansluiting is geactiveerd.

Ook kunt u binnen 14 dagen nadat uw contract is bevestigd door de glasvezel internetprovider uw contract ontbinden.

Bron: ACM ConsuWijzer – Wanneer heb ik bedenktijd?

Uitlegvideo van ViberQ over de stappen die er nodig zijn om glasvezel van ViberQ aan te leggen.
Bron: ViberQ

De stappen benodigd voor de aanleg van het glasvezelnetwerk van ViberQ zijn ook na te lezen op: https://www.viberq.nl/aanleg-in-zeven-stappen/

Inventarisatie: Laat het ons weten dat u een glasvezel jaarabonnement heeft afgesloten!

Zo kunnen wij u op de hoogte houden of de 50% voor ViberQ gehaald wordt of niet en dus buitengebied en kern als 1 geheel behandeld kunnen gaan worden!

  Velden met een * zijn verplicht. Andere velden zijn optioneel.

  Dit formulier dient niet om glasvezel aan te vragen of uw interesse kenbaar te maken! Wij willen puur weten welk adres via welk netwerk diensten heeft aangevraagd om de percentages aanmeldingen goed bij te kunnen houden.

  Adres*

  Bewijs dat u geen robot bent*

  Werkt het formulier niet goed? U mag ons dan e-mailen op . Wanneer u de bevestiging van de aanvraag van uw glasvezel jaarabonnement of de bevestiging van ViberQ’s intentieverklaringsformulier doorstuurt denkt u er dan aan om hier de gevoelige informatie uit te halen die u niet wilt delen (zoals klantnummers, bankrekeningnummers, telefoonnummers, etc.).

  Wat gebeurt er als de percentages niet gehaald worden?

  De vereiste 20% voor de kern van Hellum is op 17 november 2022 al behaalt. Iedereen in de kern van Hellum die zich heeft aangemeld voor glasvezel van ViberQkrijgt dus zijn/haar aansluiting opgeleverd.

  Dit zijn zijn de gevolgen als de 50% voor héél Hellum vóór 16 december 2022 niet gehaald word:

  • ViberQ wordt alléén aangelegd in de kern (de donkerblauwe stippen).
  • Snel internet Groningen wordt conform eerdere afspraken aangelegd op de adressen van de lichtblauwe stippen mits er door Rodin Broadband Groningen een nieuwe overeenstemming met de provincie Groningen wordt bereikt over de haalbare afronding van het project. Zie voor meer details daar over de pagina Snel Internet Groningen.
  • Delta Netwerk en Glaspoort zijn losstaande andere glasvezelnetwerkbeheerders. Het eventueel niet halen van de 50% van ViberQ heeft geen invloed op de voortgang bij Delta Netwerk en Glaspoort.

  Dit zijn de internetproviders die leveren over het netwerk van ViberQ. Klik op een logo op de bijbehorende website met meer informatie te bezoeken. Vergeet niet om te bestellen via ViberQ met de code parel om uw steentje bij te dragen aan het dorp en om bovenstaande inventarisatieformulier in te vullen zodat we elkaar op de hoogte kunnen houden of we de 50% halen!

  Youfone
  Stipte.nl
  Onvi
  SNLR.NL
  Trined
  Freedom Internet
  Fiber
  Qonnected
  Compèl

  Consumenten

  Voor onderstaande prijzen geldt als peildatum 23 oktober 2022. Er is gekeken naar de goedkoopste mogelijke opties: traagste internet, 1 telefoonnummer zonder voordeelopties, 1 televisie. Ook welkomstkortingen zijn niet meegerekend. U betaalt pas voor uw abonnement als het glasvezelnetwerk daadwerkelijk wordt aangelegd en uw aansluiting is geactiveerd.

  Alles-in-1Internet + TVInternet + bellenAlleen internet
  Youfone
  *1
  €61,= *2
  100 Mbps
  €60,=
  100 Mbps
  €46,=
  100 Mbps
  Stipte.nl
  €49,95 aansl. kosten
  €69,95
  1 Gbps
  €69,95
  1 Gbps
  €49,95
  1 Gbps
  €49,95
  1 Gbps
  Onvi€62,50
  500 Mbps
  + €70,= eenmalig
  €60,50
  500 Mbps
  + €70,= eenmalig
  €47,50
  500 Mbps
  + €45,= eenmalig
  €45,50
  500 Mbps
  + €45,= eenmalig
  SNLR.NL
  + €25,= activeringskosten
  + €47,= borg
  €63,=
  1 Gbps
  €61,=
  1 Gbps
  €46,=
  1 Gbps
  €44,=
  1 Gbps
  Trined
  €45,= aansl. kosten
  €63,50
  500 Mbps
  €61,50
  500 Mbps
  €48,50
  500 Mbps
  €46,50
  500 Mbps
  Freedom€69,95
  1 Gbps
  €64,95
  1 Gbps
  €54,=
  1 Gbps
  €49,=
  1 Gbps
  Fiber€53,95
  1 Gbps
  €53,95
  1 Gbps
  €44,95
  1 Gbps
  €44,95
  1 Gbps

  *1 = Prijzen zijn afkomstig van de keuzehulp van ViberQ aangezien Youfone alleen algemene prijsinformatie geeft die niet specifiek geldig is voor het ViberQ netwerk. Tevens vermeld Youfone bij haar postcodecheck dat bestellen niet mogelijk is. Zolang die storing niet verholpen is kunt u bestellen op https://www.viberq.nl/keuzehulp/. Vult u dan ook de code parel in, dan krijgt dorpsbelangen €30,= om te investeren in het dorp.
  *2 = In de keuzehulp van ViberQ wordt geen Alles-in-1 pakket getoond voor Youfone terwijl de website van Youfone wel vermeld dat zij deze hebben. De algemene informatie op de website van Youfone vermeld dat er 1 euro verschil is met het Internet & TV pakket. Op basis daar van is de prijs in onze tabel vastgesteld.

  Zakelijk

  Voor onderstaande prijzen geldt als peildatum 14 oktober 2022. Er is gekeken naar de goedkoopste mogelijke opties: traagste internet, 1 televisie. Ook welkomstkortingen zijn niet meegerekend.

  Alles-in-1Internet + TVInternet + bellenAlleen internet
  Qonnected€155,=
  + €385,= eenmalig
  3-jarig contract
  €155,=
  + €385,= eenmalig
  3-jarig contract
  €140,=
  + €325,= eenmalig
  3-jarig contract
  €140,=
  + €325,= eenmalig
  3-jarig contract
  CompèlGebruikt Qonnected.
  Zelfde kosten en voorwaarden.
  Gebruikt Qonnected.
  Zelfde kosten en voorwaarden.
  Gebruikt Qonnected.
  Zelfde kosten en voorwaarden.
  Gebruikt Qonnected.
  Zelfde kosten en voorwaarden.

  ViberQ legt een zogenaamd AON netwerk aan. Hierbij loopt de glasvezel rechtstreeks van de centrale naar je huis en kan deze ook rechtreeks verbonden worden met je eigen apparatuur die hier voor geschikt is. De glasvezelverbinding wordt tot aan de centrale dus niet gedeeld met buurtgenoten. Dit is dus hetzelfde idee als bij DSL via de telefoonlijn van KPN.

  Begrijp je de bovengenoemde termen niet helemaal? Zoek ze op onze pagina Terminologie.

  Bronnen:
  AVM left aansluittypes uit: glasvezel
  Diverse berichten op de community van Freedom
  Freedom community – Terminologie rondom glasvezel

  ViberQ is een bedrijf van Rodin Broadband Groningen en heeft dus zijn roots in onze provincie. Het is juist: het moederbedrijf is óók het bedrijf achter Snel Internet Groningen. ViberQ is haar campagne in oktober 2022 gestart. ViberQ wil net als Delta Netwerk haar glasvezelnetwerk óók aanleggen in de kernen van Harkstede, Scharmer, Kolham, Froombosch, Slochteren, Schildwolde, Hellum en Siddeburen.

  Kabelrolhouder met reclame voor ViberQ
  Bron: ViberQ
  (klik voor vergroting)

  ViberQ is van mening dat buitenwijken en kleinere dorpen te veel in de steek zijn gelaten door andere grote partijen als het gaat om de aanleg van glasvezel en coaxverbindingen. ViberQ wil daar wat aan doen. Te beginnen in de provincie Groningen. Daarna is de ambitie om ViberQ’s glasvezelnetwerk door heel de Benelux aan te leggen. Daar waar anderen de afstanden te groot vinden ziet ViberQ kansen.

  ViberQ bied een stabiele en betrouwbare intenetverbinding die bovendien supersnel is en het gewoon doet. Het netwerk wordt aangelegd door een echt Gronings bedrijf. Bij ViberQ werken technisch slimme, hardwerkende en betrouwbare mensen. Echte Groningers.

  Bij ViberQ vind u geen onwetende mensen, doorverbinders lange gesprekstijden. Wel vriendelijke, nuchtere, ijverige mensen die u snel helpen.

  Bron: ViberQ – Over ViberQ

  Alle onderstaande spreekuren hebben een vrije inloop. Van te voren aanmelden is dus niet nodig.

  • Woensdag 30 november 19:00 – 21:00 uur
   ’t Mainschoar, Hoofdweg 81, Kolham
  • Woensdag 7 december 17:00 – 19:00 uur
   MFC De Borgstee, Dorpshuisweg 36, Harkstede
  • Donderdag 8 december 17:00 – 19:00 uur
   MFC De Ruyten, Ruitenweg 39, Froombosch
  • Maandag 12 december 17:00 – 19:00 uur
   MFC Schildwolde, H.G. Borgesiusstraat 52b, Schildwolde
  • Woensdag 14 december 17:00 – 19:00
   MFC De Houtstek, Hoofdweg 9a, Slochteren

  Als u liever een meer persoonlijk gesprek in kleine kring wilt hebben met ViberQ dan bied ViberQ de mogelijkheid tot het voeren van een keukentafelgesprek.

  Anna Kruizinga en Bob Kroeps komen graag bij u thuis langs om u meer te vertellen over wat u wilt weten over ViberQ, de internetproviders en de abonnementen van de internetproviders.

  ViberQ is zelf geen internetprovider en dus geven zij onafhankelijk advies over de beschikbare internetabonnementen.

  U kunt Anna en Bob op elk gewenst moment overdag bellen op:

  https://www.viberq.nl
  Contactformulier
  088 – 011 78 88 (ma-vr 9-17u)
  De Verbetering 1, 9744DZ, Groningen
  ViberQ