Meteen naar de inhoud

Dorpshuis Tonegido / Stichting Dorpshuis Hellum

Logo dorpshuis Tonegido

Sinds 1974 hebben de bewoners van Hellum een eigen dorpshuis. Dit dorpshuis dat met vereende krachten door de Helmsters zelf is gebouwd, noemen we Tonegido: “Tot Ons Nut En Genoegen Is Dit Opgericht”.

Het dorpshuis stelt zaalruimte beschikbaar met als doel om bewoners in de regio allerlei activiteiten op maatschappelijk, levensbeschouwelijk, recreatief of cultureel gebied in groepsverband te kunnen laten organiseren. Tonegido heeft voor dit doel een grote zaal van circa 160 m2 en drie kleinere zalen van 50, 50 en 25 m2 beschikbaar. Het dorpshuis wordt vooral gebruikt voor vergaderingen, verenigingen, feesten, partijen, opbaringen en uitvaarten.

Oliebollen bakken

Elk jaar al vroeg in de morgen op oudejaarsdag wordt bij het dorpshuis Tonegido begonnen met het bakken van oliebollen. Deze worden in de loop van de morgen verkocht in het dorpshuis en bij een kraampje aan de weg bij de kerk. De opbrengt ondersteunt het onderhoud van dorpshuis en kerk.

Koppelingen

https://www.facebook.com/DorpshuisTonegido/

Adres dorpshuis

Hoofdweg 52a
9627 PE Hellum
0598-431930

Mortuarium

In 2004 is het dorpshuis uitgebreid met een nieuw mortuarium en opbaarruimte. Vele Helmsters hebben een familielid of een bekende de laatste eer bewezen met een condoleance middag en/of avond. Voor grote begrafenissen bestaat de mogelijkheid om uit te wijken naar de Nederlands Hervormde Kerk.

Dorpshuis Tonegido
Dorpshuis Tonegido. Foto: Jeroen Maathuis