Meteen naar de inhoud

[UPDATE 2] Hellum op TV: Nieuwsuur over Midden-Groningen, De Barometer over Innovatiewerkplaats Groningen, RegioTV over Inzamelingsactie boeren voor voedselbank

Hellum is dit weekend volop op TV. Tweemaal op de landelijke TV en eenmaal op de regionale. En alle uitzendingen gaan over belangrijke zaken.

Update 1:
De reportage over de Schildmeerdorpen in Nieuwsuur blijkt 2 dagen later dan gedacht te worden uitgezonden, namelijk maandag 13 maart ipv zaterdag 11 maart. Het artikel is hier op aangepast. Ook is er een link naar de reportage in De Barometer over Groeningen toegevoegd.

Update 2:
Nu ook terugkijk linkje geplaatst naar Nieuwsuur.

Windmolens bij Meeden gezien vanaf de viaduct op de Veenweg in Hellum met op de voorgrond een mestsilo
Windmolens bij Meeden gezien vanaf de viaduct op de Veenweg in Hellum met op de voorgrond een mestsilo. Foto: Jeroen Maathuis

Nieuwsuur: Midden-Groningen

Nieuwsuur gaat in de reportage “De Onderstroom: Groningen” over onvrede in Groningen: windturbines, vakantiehuisjes aan het Schildmeer, versterking van woningen, vertrouwen in de overheid, etc. Aan het woord komen onder andere diverse leden van dorpsbelangen van de 6 Schildmeerdorpen Steendam, Siddeburen, Hellum, Schildwolde, Overschild en Tjuchem. Ook is er gefilmd tijdens het overleg van de 6 Schildmeerdorpen met de gemeente Midden-Groningen over het maken van dorpsvisies.

De uitzending van Nieuwsuur over Midden-Groningen was maandagavond 13 maart 2023 om 21:30 uur te zien op NPO 2. Het programma is terug te kijken op NPO Start: https://www.npostart.nl/nieuwsuur/13-03-2023/VPWON_1343564 De reportage is vanaf 30:50 minuten en duurt tot 37:55 minuten. De reportage is zonder account gratis terug te kijken.

De Barometer: Innovatiewerkplaats (IWP) Groeningen

Groeningen

Groeningen gaat vooral over een verzameling natuurgebieden bij elkaar ten westen, oosten en zuiden van de stad Groningen en ten noorden van de stad Assen. “Voor dit gebied zijn ‘groene en blauwe doelen’ gesteld, waarmee overheid, ondernemers, onderwijsinstellingen en andere organisaties een klimaatpositieve regio van Nederland willen realiseren.”, aldus de website van Groeningen. Hiervoor is onder andere een innovatiewerkplaats ins ons dorp Hellum opgericht in kunst- en cultuurhuis De Ent eind 2021. Zie ook dit nieuwsbericht van OOG TV destijds: “Studenten werken in nieuwe innovatiewerkplaats aan toekomstbestendige regio” en dit YouTube filmpje van Regionaal Innovatie Framework: “Opening IWP Groeningen/ Hellum“.

Het programma “De Barometer” volgt succesverhalen uit de ondernemerswereld en brengt een reportage uit over de IWP Groeningen in Hellum.

De uitzending van De Barometer over IWP Groeningen Hellum was zondagmiddag 12 maart 2023 om 17:30 uur te zien op RTL Z. Het programma (aflevering 7) is op RTL.nl terug te kijken: https://www.rtl.nl/programma/5270693/de-barometer?videoId=de3657fd-9866-4cbe-8fb4-a4961dfe74db De reportage is vanaf 07:24 minuten en duurt tot 10:24 minuten. U heeft een een RTL account nodig om het te kunnen bekijken (gratis).

RegioTV: Inzamelingsactie voedselbank door de groep “De Verenigde Boeren”.

Voedselbank Midden-Groningen
Regner Schepel
Regner Schepel

De groep “De Verenigde Boeren” wil als agrarische sector graag een bijdrage leveren aan het probleem van de voedselbank dat men een tekort heeft aan vlees- en zuivelproducten. Hiertoe heeft de groep een groot geldbedrag ingezameld en worden er ook producten gedoneerd. Deze worden overhandigd aan de voedselbank vandaag zaterdag 11 maart 2023.

RTV Midden-Groningen schreef er dit artikel over: “Inzamelingsactie voedselbank“. Ook is in dat artikel de TV reportage te zien die geregeld herhaald word op RegioTV Midden-Groningen. Helmster Regner Schepel is de vertegenwoordiger van de groep “De Verenigde Boeren” en voert het woord in de reportage.

Abonneer
Laat het weten als er

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Dorpsvisie enquête
Wat vind u van het dorp? Wat kan beter? Wat is goed?
Helpt u ons mee om een dorpsvisie te maken? Vul de enquête in en maak kans op mooie waardebonnen!

X