Meteen naar de inhoud

Aanleg glasvezelnetwerken: de planning tot dusver

We zitten al weer enkele maanden in 2023 en dus komt de aanleg van alle glasvezelnetwerken steeds dichterbij. Wat weten we tot dusver over de planning van alle partijen?

Dit artikel is geschreven door webmaster Jeroen Maathuis.

ViberQ

ViberQ geeft via haar projectpagina “Harkstede en Hellum” op haar website aan dat men door omstandigheden wat vertraging heeft opgelopen in de planning. Eerder heeft men namelijk aangegeven in het voorjaar van 2023 van start te zullen gaan met de aanleg in Harkstede en Hellum.

ViberQ is momenteel druk bezig met de voorbereidingen en ze verwachten na de zomer van start te kunnen gaan in Harkstede. Daarna gaan ze verder in Hellum.

Een exacte planning voor Hellum wordt dus niet gegeven. Als er overlap in de planning zit verwacht webmaster Jeroen Maathuis dat het schouwen (bij mensen thuis kijken waar de glasvezel het huis in moet komen) van ViberQ in het najaar van 2023 plaats zal vinden en de aanleg van het glasvezelnetwerk in het voorjaar van 2024. Hierna kan het een half jaar tot 1 jaar duren voordat het complete netwerk is aangelegd. Als er geen overlap is schuift dit vermoedelijk op naar het voorjaar van 2024 voor het schouwen en rond de zomer van 2024 voor de aanleg.

Klik hier voor meer informatie over ViberQ

Glaspoort

Glaspoort heeft eerder al in haar online presentatie van 22 december 2022 aangegeven in januari 2023 te beginnen en in juni 2024 klaar te willen zijn. Glaspoort legt echter haar netwerk aan in de hele gemeente Midden-Groningen en werkt hierbij vanaf Harkstede en Hoogezand oostwaarts richting Siddeburen en Meeden. Op basis hier van verwacht webmaster Jeroen Maathuis dat het schouwen in het najaar van 2023 plaats zal vinden en de aanleg van het netwerk in het voorjaar van 2024. Deze verwachting wordt min of meer bevestigd door mailtjes van KPN aan diens klanten en waarvan enkelen dat aan de webmaster hebben doorgegeven. Glaspoort zal tegen die tijd iedereen een brief / flyer sturen met meet informatie over de werrkzaamheden.

Klik hier voor meer informatie over Glaspoort

Delta Netwerk

Delta Netwerk geeft alleen aan dat zij haar netwerk aan het ontwerpen is. Zij geeft tot dusver niet aan wat haar planning is.

klik hier voor meer informatie over Delta Netwerk

Snel Internet Groningen

Onder leiding van een door aandeelhouder CEBF aangestelde troubleshooter voert Snel internet Groningen eigenaar Rodin momenteel constructieve gesprekken met de provincie Groningen. Ook is er inmiddels uitgebreid excuses aangeboden voor hoe het project tot dat moment is gelopen.

Er is nog geen planning bekend wanneer dit glasvezelnetwerk in Hellum opgeleverd zal worden.

Klik hier voor meer informatie over Snel Internet Groningen

Meer informatie

Voor meer informatie over de verschillende glasvezelnetwerken klikt u op 1 van de linkjes “Klik hier voor meer informatie over…” hierboven in dit nieuwsartikel.

Voor meer algemene informatie over glasvezel kunt u naar onze Glasvezelpagina’s gaan.

Abonneer
Laat het weten als er

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Dorpsvisie enquête
Wat vind u van het dorp? Wat kan beter? Wat is goed?
Helpt u ons mee om een dorpsvisie te maken? Vul de enquête in en maak kans op mooie waardebonnen!

X