Meteen naar de inhoud

Zeer druk bezochte pubquiz: nieuwkomer Team Enterij gaat er met de winst vandoor

Pubquiz 7 april 2023 - 002
Foto: Jeroen Maathuis

Gedurende de wintermaanden organiseren wij elke 1e vrijdag van de maand het dorpscafé in de achterzaal van dorpshuis Tonegido. Regelmatig combineren wij dat met activiteiten zoals Klaverjassen, Bingo en de Pubquiz. Vrijdagavond 7 april 2023 hielden wij een pubquiz onder leiding van quizmaster Gerard Sneep uit Groningen.

Verslaggever: Jeroen Maathuis

Hoge opkomst

Wij waren verrast door het aantal teams dat zich voor deze editie had aangemeld en om 20:00 uur in het dorpshuis verschenen: maar liefst 9 teams deden deze keer mee! Volle bak en erg gezellig dus! Veel van de deelnemers zijn tevens nieuwe inwoners in het dorp die op deze manier de gelegenheid hadden om hun dorpsgenoten beter te leren kennen. Ook schreven velen zich in als lid van Dorpsbelangen Hellum waardoor wij mede door hun contributie vele leuke activiteiten voor het dorp kunnen organiseren en goed de belangen van het dorp kunnen behartigen.

Variëteit aan vragen

Er waren 7 ronden en een aantal daar van waren speciale rondes. Zo moest er in de plaatjesronde kon er worden geraden wat je op een A4 zag staan. Zo kon je onder andere het logo van Smart raden waar het woord “Smart” bij was weg gelaten, de provincievlag van Drenthe kon worden geraden, en het hoofd van Maxime Meiland.

Normale vragenrondes hadden steeds 10 vragen per ronde, maar 1 ronde had slechts 1 vraag met 10 mogelijke antwoorden: Welke landen wereldwijd hebben naar verhouding tot het totale landoppervlakte de meeste gebergte? De vraag bleek een erg moeilijke te zijn voor alle teams.

In de normale vragenrondes kwam een grote diversiteit aan vragen voorbij zoals in welke meidengroep heeft Beyoncé vroeger gezeten, in welke plaats ramde donderdag 6 april 2023 een schip voor de 2e keer dezelfde brug, welk Microsoft programma gebruikt de bestandsextensie xlsx en nog vele andere vragen.

1 van de rondes was de muziekronde waarin diverse intro’s van muzieknummers in hoog tempo na elkaar werden afgespeeld. Veel muziek werd wel herkend, maar wie was ook al weer die artiest? Of: hoe heette dat nummer nu ook al weer?

Strijd, verlies, winst

Zowel in de bovenste regionen als de onderste regionen werd er een felle strijd gevoerd om een mooie winnaars- / verliezersplek te halen. Voor de nummers 1 en 2 was er een prijs, maar ook voor de verliezers was er een prijs: de poedelprijs.

Bij de poedelprijs ging de strijd lange tijd tussen “Prins S en de Potatoheads” en “Hellums hoop in bange tijden”. “Hellums hoop in bange tijden” was lange tijd de gedoodverfde winnaar voor de poedelprijs, maar ineens had “Prins S en de Potatoheads” hun ingehaald door het nog slechter te doen. Uiteindelijk zijn beide teams met evenveel punten laatste geworden en moesten zij de prijs (kleine chocoladerepen) met elkaar delen.

Aan de top van het klassement leek de strijd lange tijd tussen “Team Enterij” en “Dit is toch de bingo?” te gaan, maar bij de einduitslag bleken daar toch een paar teams tussen in te zijn gekomen.

De 2e plek moest worden beslist met een benaderingsvraag aangezien 2 teams met evenveel punten waren geëindigd. Uiteindelijk heeft hier in “Heho goes pubquiz” gewonnen van “’t is jammer voor de rest”.”Heho goes pubquiz” ging er vandoor met een grote chocoladereep voor elk teamlid.

De hele avond gingen ze al erg goed en uiteindelijk slaagde “Team Enterij” er in om hun winst te verzilveren met het bemachtigen van de 1e plaats. Zij gingen er vandoor met 12 eieren voor ieder teamlid en hun naam op de pubquiz-eend.

Geslaagde avond

Rond 22:30 was de pubquiz afgelopen en vele deelnemers zijn nog tot 00:00 uur blijven naborrelen. Iedereen was het er over eens dat het een geslaagde gezellige avond was die voor herhaling vatbaar is.

Wanneer er weer een pubquiz is? Houd onze website en Facebookpagina in de gaten en je zult het ontdekken!

Uitslagen

In onderstaande tabel vind je de uitslagen op een rijtje:

Pos.TeamnaamPunten
1Team Enterij55
2*Heho goes pubquiz*52,5*
3’t is jammer voor de rest52,5
4Dit is toch de bingo?51,5
4De aaierbaals51,5
6De halve tetsers48,5
7Familie Slagter47
8Prinses S en de Potatoheads45
8Hellums hoop in bange tijden45
* = Bepaald aan de hand van een benaderingsvraag.

Mogelijk dat hierboven niet alle namen goed staan genoteerd. De teamnamen waren niet allemaal goed leesbaar op het scoreformulier dat de bron vormt voor bovenstaande tabel.

Foto’s

Hier onder vind je de foto’s van de avond. De foto’s zijn gemaakt door webmaster Jeroen Maathuis en Dorpsbelangen Hellum bestuurslid Siemon Niehof.

Abonneer
Laat het weten als er

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Dorpsvisie enquête
Wat vind u van het dorp? Wat kan beter? Wat is goed?
Helpt u ons mee om een dorpsvisie te maken? Vul de enquête in en maak kans op mooie waardebonnen!

X