Meteen naar de inhoud

Aankondiging enquête: Wat de bewoners van Hellum willen met windmolens

Willekeurige windmolen met de maan op de achtergrond
Willekeurige windmolen met de maan op de achtergrond. Foto: Pixabay / PeterDargatz

Reeds enige tijd gaan er geruchten dat er een plan is om windmolens te plaatsen in het gebied tussen Hellum en Noordbroek. Er zijn landeigenaren benaderd om te zien of zij bereid zijn om tegen vergoeding grond beschikbaar te stellen voor plaatsing.

De Raad van State heeft de afgelopen week bepaald dat de regering nieuwe normen moet vaststellen voor geluidsoverlast en slagschaduw van windparken. Dit besluit is genomen in de zaak tegen de uitbreiding van windpark Delfzijl Zuid.

Om als Vereniging van Dorpsbelangen Hellum goed te kunnen reageren op nieuwe ontwikkelingen willen we van de inwoners van Hellum weten hoe zij over plaatsing van windmolens in het voornoemde gebied denken. Dorpsbelangen heeft daarom een enquête laten ontwikkelen. Deze wordt maandag of dinsdag, 5 of 6 juli bij u bezorgd. Per adres kunt u twee keer de enquête invullen. Zo kunt u indien er twee verschillende meningen zijn, beide meningen kenbaar maken. Zijn uw meningen op het adres gelijkluidend, vult u dan ook twee exemplaren in. We krijgen zo een goed beeld van het standpunt van de inwoners van Hellum inzake windparken.

U heeft twee weken de tijd om te reageren. Dit kan digitaal maar ook op papier.

De online versie wordt automatisch verstuurd naar het onderzoeksbureau. De papieren versie kunt u op een aantal adressen in het dorp inleveren.  Deze adressen worden in de brief die u krijgt genoemd.

Dorpsbelangen Hellum hoopt op een goede respons zodat er een goed beeld ontstaat over onze gezamenlijke mening. Als dorpsbelangen kunnen we dan het gezamenlijk belang van Hellum behartigen.

Fijn als u de enquête invult.

Met groet,
Vereniging voor Dorpsbelangen Hellum

Andere berichten in dit dossier:

Hellum op TV 11 maart 2023 achtergrond

[UPDATE 2] Hellum op TV: Nieuwsuur over Midden-Groningen, De Barometer over Innovatiewerkplaats Groningen, RegioTV over Inzamelingsactie boeren voor voedselbank

mrt 11, 20233 min read

Hellum is dit weekend volop op TV. Tweemaal op de landelijke TV en eenmaal op de regionale. En alle uitzendingen gaan over belangrijke zaken. Update 1:De reportage over de Schildmeerdorpen in Nieuwsuur blijkt 2 dagen later dan gedacht te worden…

Reacties politieke partijen op enquête windturbines

Reacties politiek op uitkomsten enquête windturbines

mrt 6, 202210 min read

Foto & nabewerking: Jeroen Maathuis Vorig jaar heeft Vereniging Dorpsbelangen Hellum een enquête laten houden door onderzoeksbureau CMO STAMM nav ongerustheid in Hellum over de mogelijke komst van een windturbinepark in de driehoek Siddeburen, Slochteren en Noordbroek. De uitkomsten van…

Het gebied waar de windmolens zouden moeten komen

RTV Noord: Hellum komt in actie tegen mogelijk windmolenpark: ‘We willen geen Meedense toestanden’

dec 2, 20214 min read

Zoals wij onlangs schreven hebben wij het dossier Windmolens overgedragen aan de werkgroep “Nee tegen windmolens in het Duurswold”, maar dat betekent niet dat wij er niet over blijven berichten. Dit is ook omdat onze secretaris Henk Jan van der…

Windmolens bij Meeden gezien vanaf de viaduct op de Veenweg in Hellum.

Dorpsbelangen Hellum draagt activiteiten mbt windmolen dossier over aan werkgroep “Nee tegen windmolens in het Duurswold”

nov 18, 20212 min read

Beste dorpsgenoten, In september berichtten wij over de uitslag van onze windmolen enquête. Daarna kwam natuurlijk de vraag wat we moesten doen met die uitslag van 85% tegen. Hoe verder met die windpark plannen? Eind deze maand hervat projectontwikkelaar Pure…

Windmolens bij Meeden gezien vanaf de viaduct op de Veenweg in Hellum met op de voorgrond een mestsilo

Uitkomsten enquête windmolens

sep 18, 20213 min read

Windmolens bij Meeden gezien vanaf de viaduct op de Veenweg in Hellum met op de voorgrond een mestsilo. Foto: Jeroen Maathuis Begin 2021 bleek dat er door een projectontwikkelaar plannen waren gemaakt voor een windturbine park ten zuiden van Hellum…

Abonneer
Laat het weten als er

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Dorpsvisie enquête
Wat vind u van het dorp? Wat kan beter? Wat is goed?
Helpt u ons mee om een dorpsvisie te maken? Vul de enquête in en maak kans op mooie waardebonnen!

X