Meteen naar de inhoud

Windmolens bij Hellum

Willekeurige windmolen met de maan op de achtergrond
Willekeurige windmolen met de maan op de achtergrond. Foto: Pixabay / PeterDargatz

Uit meerdere betrouwbare bronnen heeft het bestuur van dorpsbelangen Hellum inmiddels begrepen dat er plannen zijn om een vergunning aan te vragen bij het rijk en de provincie voor de bouw van enkele tientallen grote windturbines in het agrarisch gebied tussen Slochteren, Noordbroek en Wagenborgen. Ons bestuur is van mening dat in het kader van gelijkwaardigheid in de besluitvorming hierover, van het begin af aan de bewoners van en om dit gebied betrokken moeten worden.

Op dit moment leeft bij veel bewoners het gevoel dat de lusten van deze initiatieven slechts bij enkelen terecht zullen komen en de lasten door vele anderen zullen moeten worden aanvaard zonder voldoende mogelijkheid te hebben gehad om de eigen belangen te kunnen verdedigen. We willen voorkomen dat er over enige tijd een doortimmerd projectplan gelanceerd wordt waarbij juist omwonenden op achterstand staan.

We hebben gezien waar dat toe geleid heeft in Meeden en in reactie op vragen van ongeruste bewoners uit Hellum heeft het bestuur het initiatief genomen om zich samen met vertegenwoordigers uit de omringende dorpen te gaan beraden over dit onderwerp.

We hebben zeven verenigingen dorpsbelangen / dorpsraden hiertoe uitgenodigd. Er zijn al enkele positieve reacties binnen. We wachten nog op meer reacties en doen dan een voorstel om bij elkaar te komen. Hopelijk kan dat dan ook weer gewoon fysiek in ons eigen dorpshuis. Het is de bedoeling dat daarbij ook een beleidsmedewerker van de gemeente aanwezig is. Ook de wethouder heeft belangstelling getoond.

In de tussentijd hebben we nog even de tijd om ons in te lezen in deze problematiek.

Dorpsbelangen Hellum is zich bewust van de impact die een en ander kan hebben op inwoners van Hellum. We wachten nog even af en gaan dan afwegen of we een avond voor Helmsters over dit onderwerp moeten organiseren. Ondertussen zullen we nieuwe informatie inzake dit onderwerp op de website www.dorpsbelangenhellum.nl plaatsen. Deze informatie zullen wij plaatsen in de nieuwscategorie Dossiers > Windmolens.

Bestuur Dorpsbelangen Hellum

Andere berichten in dit dossier:

Hellum op TV 11 maart 2023 achtergrond

[UPDATE 2] Hellum op TV: Nieuwsuur over Midden-Groningen, De Barometer over Innovatiewerkplaats Groningen, RegioTV over Inzamelingsactie boeren voor voedselbank

mrt 11, 20233 min read

Hellum is dit weekend volop op TV. Tweemaal op de landelijke TV en eenmaal op de regionale. En alle uitzendingen gaan over belangrijke zaken. Update 1:De reportage over de Schildmeerdorpen in Nieuwsuur blijkt 2 dagen later dan gedacht te worden…

Reacties politieke partijen op enquête windturbines

Reacties politiek op uitkomsten enquête windturbines

mrt 6, 202210 min read

Foto & nabewerking: Jeroen Maathuis Vorig jaar heeft Vereniging Dorpsbelangen Hellum een enquête laten houden door onderzoeksbureau CMO STAMM nav ongerustheid in Hellum over de mogelijke komst van een windturbinepark in de driehoek Siddeburen, Slochteren en Noordbroek. De uitkomsten van…

Het gebied waar de windmolens zouden moeten komen

RTV Noord: Hellum komt in actie tegen mogelijk windmolenpark: ‘We willen geen Meedense toestanden’

dec 2, 20214 min read

Zoals wij onlangs schreven hebben wij het dossier Windmolens overgedragen aan de werkgroep “Nee tegen windmolens in het Duurswold”, maar dat betekent niet dat wij er niet over blijven berichten. Dit is ook omdat onze secretaris Henk Jan van der…

Windmolens bij Meeden gezien vanaf de viaduct op de Veenweg in Hellum.

Dorpsbelangen Hellum draagt activiteiten mbt windmolen dossier over aan werkgroep “Nee tegen windmolens in het Duurswold”

nov 18, 20212 min read

Beste dorpsgenoten, In september berichtten wij over de uitslag van onze windmolen enquête. Daarna kwam natuurlijk de vraag wat we moesten doen met die uitslag van 85% tegen. Hoe verder met die windpark plannen? Eind deze maand hervat projectontwikkelaar Pure…

Windmolens bij Meeden gezien vanaf de viaduct op de Veenweg in Hellum met op de voorgrond een mestsilo

Uitkomsten enquête windmolens

sep 18, 20213 min read

Windmolens bij Meeden gezien vanaf de viaduct op de Veenweg in Hellum met op de voorgrond een mestsilo. Foto: Jeroen Maathuis Begin 2021 bleek dat er door een projectontwikkelaar plannen waren gemaakt voor een windturbine park ten zuiden van Hellum…

Abonneer
Laat het weten als er

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties