Meteen naar de inhoud
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Algemene ledenvergadering Dorpsbelangen Hellum

6 oktober 2022 @ 20:00 22:00

Wij zijn blij u weer te kunnen uitnodigen op onze Algemene Leden Vergadering nadat dit twee jaar lang wegens Covid niet mogelijk was. U wordt verwacht en we heten u alvast van harte welkom. De koffie/ thee staat klaar en wordt u aangeboden.

AGENDA:

 1. Opening
 2. Notulen vorige keer. (zie https://www.dorpsbelangenhellum.nl/notulen/notulen-jaarvergadering-21-03-2019/)
 3. Verslag van de afgelopen twee jaren.
  Dorpsbelangen wil u op de hoogte stellen wat er onder meer gebeurd is aan activiteiten in ons dorp waarbij Dorpsbelangen betrokken is geweest.
 4. Bestuurssamenstelling
  In de periode 2019 tot nu zijn Charlotte Bouwman en Jan Börger zijn gestopt met hun bestuurstaak. Harry Goren en Henk Jan van der Sluis zijn toegetreden tot het bestuur als gewoon lid. Henk Jan van der Sluis nam voor 3 jaar het secretariaat op zich en was tevens vertegenwoordiger vanuit het dorpshuis TONEGIDO. Het voorstel is om de afgelopen bestuurswisselingen achteraf door de aanwezigen te laten accorderen. Indien de vergadering het voorstel volgt bestaat het bestuur uit de acht volgende inwoners
  • Henk de Haan, voorzitter
  • Henk Jan van der Sluis, secretaris
  • Ivonne Loer, penningmeester
  • Yoka Bartelds, lid
  • Elbert Leqlercq, lid
  • Siemon Niehof, lid
  • Harry Goren, lid
  • Henrik Jan Greven lid en aftredend
 5. Verkiezingen
  Jan Hendrik Greven heeft te kennen gegeven vanaf deze algemene ledenvergadering niet meer beschikbaar te zijn voor een bestuursfunctie. Onze dorpsgenoot Sarah Hielema heeft zich bereid verklaard om de vacature in te vullen. Indien er geen tegenkandidaten zijn wordt zij automatisch voor een periode van drie jaar benoemd. Indien er zich nog wel een kandidaat meldt, worden er verkiezingen gehouden door middel van stembriefjes. Tegenkandidaten kunnen zich tot aanvang van de vergadering melden bij de secretaris of de voorzitter van het bestuur. Sinds de ALV in 2019 hebben er enkele veranderingen in de samenstelling van het bestuur plaatsgevonden die (nog) niet bekrachtigd zijn door de leden.
 6. Financieel jaarverslag
 7. Verslag kascommissie
 8. Benoeming nieuwe kascommissie
 9. Informatie vanuit de Activiteiten Commissie Hellum.
 10. Rondvraag en aansluitend een korte pauze
 11. Glasvezel in Hellum
  Een presentatie van de plannen voor het aanleggen van een glasvezel netwerk langs de Hoofdweg in Hellum en de mogelijkheid om je via de clubactie je aan te melden voor een aansluiting in je huis. De aanbieders hanteren daarbij de volgende financiële constructie; Zowel dorpsbelangen als degene die zich laat aansluiten krijgen per aanmelding een vergoeding. Aanmelding verplicht niet tot abonnement. Maar over exacte de voorwaarden moet nog wel meer duidelijkheid komen.

  Dorpsbelangen Hellum vindt de aanleg van een glasvezel netwerk belangrijk voor de ontwikkeling van het dorp en het midden- en klein bedrijf.

  Wat een probleem blijft vormen is dat de laantjes niet in het plan zijn opgenomen en dat de bewoners die zich jaren geleden hebben aangemeld voor snel internet bij de Rodin group daarmee nog steeds verstoken blijven van snel internet.

  Dorpsbelangen vindt het belangrijk om aansluiting voor alle Helmsters mogelijk te maken. Het lijkt zinvol dat onze bewoners zich verenigen en zich bijvoorbeeld als een groep aanmelden onder voorwaarde dat ook de “De Witte Gebieden” (Deldenlaan, Oestlaan, huizen Hoofdweg die verder van de straat liggen) worden aangesloten om daarmee druk te kunnen uitoefenen om de verplichtingen van de Rodin group over te nemen. Hierover kunnen we dan in de vergadering eerst een standpunt innemen.
Gratis Alleen toegankelijk voor leden van Dorpsbelangen Hellum

Dorpshuis Tonegido

Hoofdweg 52a
Hellum, 9628TE Nederland
+ Google Maps
0598431930
Abonneer
Laat het weten als er

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Abonneer
Laat het weten als er

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties