Meteen naar de inhoud

Algemene ledenvergadering 6 oktober 2022

Verslag Algemene Leden Vergadering Dorpsbelangen Hellum
6 oktober 2022 in het dorpshuis TONEGIDO

 1. Opening
  Ca. 40 aanwezigen
 2. Notulen vorige keer 2019
  Goedgekeurd
 3. Verslag van de afgelopen twee jaren
  Siemon Niehof heet een powerpoint gemaakt en deze wordt vertoond.
 4. Bestuurssamenstelling
  In de periode 2019 tot nu zijn Charlotte Bouwman en Jan Börger zijn gestopt met hun bestuurstaak. Harry Goren en Henk Jan van der Sluis zijn toegetreden tot het bestuur als gewoon lid. Henk Jan van der Sluis nam voor 3 jaar het secretariaat op zich en was tevens vertegenwoordiger vanuit het dorpshuis TONEGIDO. Het voorstel is om de afgelopen bestuurswisselingen achteraf door de aanwezigen te laten accorderen. Indien de vergadering het voorstel volgt bestaat het bestuur uit de acht volgende inwoners
  • Henk de Haan, voorzitter
  • Henk Jan van der Sluis, secretaris
  • Ivonne Loer, penningmeester
  • Yoka Bartelds lid,
  • Elbert Leqlercq lid,
  • Siemon Niehof lid
  • Harry Goren lid
  • Henrik Jan Greven lid en aftredend

Jan Borger en Jan Hendrik Greven krijgen daarna een afscheidscadeau

 1. Verkiezingen
  Jan Hendrik Greven heeft te kennen gegeven vanaf deze algemene ledenvergadering niet meer beschikbaar te zijn voor een bestuursfunctie.  Dorpsgenoot Sarah Hielema heeft zich bereid verklaard om de vacature in te vullen. Er zijn geen tegenkandidaten en zij wordt voor een periode van drie jaar benoemd. Meer nieuwe kandidaten worden niet aangemeld.
 2. Financieel jaarverslag van 2020 en 2021
 3. Verslag kascommissie
  Bertus Sibon en Gerko Schepel verlenen de penningmeester decharge.
 4. Benoeming nieuwe kascommissie
  Gerko Schepel en Chiel Wolrich.
 5. De Activiteiten Commissie Hellum
  Betsie Bos vertelt over de aktiviteten die voor het komende jaar gepland staan.
 6. Werkgroep Begraafplaats Hellum
  Geert Timmer vertelt over de activiteiten van de werkgroep begraafplaats en het 4 mei committee en spreekt zijn zorgen uit over het afnemend aantal vrijwilligers.
 7. Rondvraag
 8. Glasvezel in Hellum 
  Een presentatie van de plannen voor het aanleggen van een glasvezel netwerk langs de Hoofdweg in Hellum en de mogelijkheid om je aan te melden voor een aansluiting in je huis door kabelaar ViberQ.

  Dorpsbelangen Hellum vindt de aanleg van een glasvezel netwerk belangrijk voor de ontwikkeling van het dorp en het midden- en klein bedrijf.

  Wat een probleem blijft vormen is dat de laantjes niet in het plan zijn opgenomen waardoor de bewoners die zich jaren geleden hebben aangemeld voor snel internet bij de Rodin group daarmee nog steeds verstoken blijven van snel internet.

  Dorpsbelangen vindt het belangrijk om aansluiting voor alle Helmsters mogelijk te maken. Het lijkt zinvol dat onze bewoners zich verenigen en zich bijvoorbeeld als een groep aanmelden onder voorwaarde dat ook de “De Witte Gebieden” (Deldenlaan, Oestlaan, huizen Hoofdweg die verder van de straat liggen) worden aangesloten om daarmee druk te kunnen uitoefenen om de verplichtingen van de Rodin group over te nemen. Het bedrijf ViberQ doet het aanbod dat ze ook de laantjes (witte adressen) van snel internet willen voorzien als er tenminste [aantal] aanmeldingen binnen komen. Er volgt een uitgebreide bespreking en discussie die pas eindigt om 22:30 uur.
Abonneer
Laat het weten als er

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Dorpsvisie enquête
Wat vind u van het dorp? Wat kan beter? Wat is goed?
Helpt u ons mee om een dorpsvisie te maken? Vul de enquête in en maak kans op mooie waardebonnen!

X