Meteen naar de inhoud

Provincie Groningen: Ruimtelijk economisch perspectief A7/N33-regio

Ingekomen mail van de provincie Groningen:

Geachte mevrouw/heer,

We willen een sterke en aantrekkelijke gemeente en provincie zijn voor inwoners, ondernemers, agrariërs, organisaties, instellingen, toeristen en recreanten. Eigenlijk voor eenieder die woont, werkt, onderneemt of onze gemeente en provincie bezoekt. Dat willen we nu zijn, morgen, volgend jaar en ook over 15 jaar. Wat maakt onze gemeente en provincie nu aantrekkelijk en sterk? Daar hebben we als gemeenten Midden-Groningen, Oldambt, Veendam en provincie Groningen gezamenlijk onderzoek naar gedaan en over gesproken met verschillende inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties. Dit is vertaald naar een eerste versie voor een ruimtelijk en economisch perspectief voor de A7/N33-regio (het gebied vanaf de stad Groningen in oostelijke richting, met daarin plaatsen als Hoogezand, Veendam, Zuidbroek en Winschoten).

Eerste versie perspectief

De uitkomst van de gesprekken die tot nu toe gevoerd zijn staat in twee rapporten:

  1. Marktanalyse A7/N33 (van Buck Consultants International)
  2. Ruimtelijk economisch perspectief A7/N33-regio (van H+N+S Landschapsarchitecten).

Hierin is in beeld gebracht hoe de economische kansen voor de regio gecombineerd kunnen worden met het behouden en mogelijk zelfs versterken van de mooie en karakteristieke kanten in de regio. Met als doel een sterke regio, waarin iedereen met veel plezier kan wonen, werken en recreëren.

Zoals het woord ‘perspectief’ al aangeeft, geven wij in het plan aan hoe wij tegen de regionale ruimtelijke en economische invulling aankijken. Dit is gebaseerd op de kansen die in de marktanalyse naar voren komen en de meningen, belangen en inzichten van verschillende inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties waarmee is gesproken.

Denkt u mee?

De rapporten zijn te vinden op de website www.destemvanprovinciegroningen.nl. Via deze website kunt u ook online uw mening geven. Wat is uw perspectief, uw mening? Want wij horen graag de mening van zoveel mogelijk inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties om het perspectief verder aan te scherpen. Dus denkt u met ons mee?

In de bijlage bij deze brief kunt u alvast een beknopte samenvatting lezen van het perspectief. Daarnaast hebben wij in de bijlage een afbeelding toegevoegd van het voor u relevante gebied. Voor meer informatie verwijzen wij naar de website en het gehele rapport.

Vervolg

Het schrijven van het ruimtelijk en economisch perspectief voor de A7/N33-regio kan niet zonder uw inbreng. Met uw reactie kijken we of en zo ja hoe we de eerste versie van het perspectief kunnen aanpassen/verbeteren. Alle reacties wegen mee in de verdere uitwerking en worden voorgelegd aan de gemeenteraden van de betrokken gemeenten en provinciale staten.

Meer informatie

Graag gaan wij, naast de website, ook persoonlijk met u in gesprek. Wilt u dat ook? Dan kunt u contact opnemen met Petra Schuls-Wetterauw van de provincie Groningen. Zij is bereikbaar per telefoon of mail: 06 527 61 695 / en zij zorgt dat uw gegevens bij de gemeente terechtkomen, zodat er een afspraak met u kan worden gemaakt.

Daarnaast organiseren wij in januari 2022 inloopbijeenkomsten; meer informatie over data en locaties volgt. Mocht u interesse hebben voor het bijwonen van een inloopbijeenkomst, reageert u liever per mail op het perspectief dan via de website, of heeft u nog andere vragen en/of opmerkingen dan kunt u ook contact opnemen met Petra Schuls-Wetterauw.

Met vriendelijke groet,

J.C.M. van Schie, wethouder gemeente Midden-Groningen
H.J. Schmaal, wethouder gemeente Veendam
E.M. Wulfse, gedeputeerde provincie
E. Wünker, wethouder gemeente Oldambt

Logo provincie Groningen

Dit is de in het stuk vermelde bijlage (PDF):

Het gebied rondom de A7/N33 zoals gedefinieerd in het plan van de provincie Groningen
Het gebied rondom de A7/N33 zoals gedefinieerd in het plan van de provincie Groningen. Bron: Provincie Groningen
Abonneer
Laat het weten als er

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Dorpsvisie enquête
Wat vind u van het dorp? Wat kan beter? Wat is goed?
Helpt u ons mee om een dorpsvisie te maken? Vul de enquête in en maak kans op mooie waardebonnen!

X