Meteen naar de inhoud
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zondagmiddagconcert: Het blauwe uur

5 maart 2023 @ 15:00 17:00

Het blauwe uur

De Helmster Klokkeluider organiseert voor u op 5 maart voor u weer een sfeervol zondagmiddagconcert.

De Groninger formatie “Het Blauwe Uur” brengt een muzikaal en poëtisch Nederlandstalig programma met eigen werk en bewerkte covers uit (Oost-)Europa waarin de melancholie vrolijk stemt en meezingen mag. Het repertoire omvat chansons, musette-, rebètika-, balkan- en gypsy-stukken, ook wel te typeren als ‘Europeana’. De bandleden zijn Tim Meeuws (zang en baglama), Conny Essbach (accordeon en zang), Ron Glasbeek (contrabas en zang) en Bert Heikema (gitaar en zang).

Over de bandleden
Tim Meeuws begon in ’77 als zanger/acteur bij rocktheatergroep Werk in Uitvoering, waarna rollen volgden in vele musicals en muziektheatervoorstellingen. Daarnaast ontdekte hij begin jaren negentig het Griekse repertoire als zanger van Trio Ano Kato en zijn eigen band Nomades. Nederlandstalige bewerkingen van dat materiaal verschenen op zijn cd ‘Als een vreemde’

Conny Essbach studeerde accordeon aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Ze speelde o.a. bij de balfolkgroep ‘Té’ en de balkanband ‘Limonchiki’ en organiseert maandelijks akoestische jamsessies in het ORKZ in Groningen.

Ron Glasbeek is meer bekend als beeldend kunstenaar maar als muzikant speelde hij in de jaren 70 Folk met Harry Jekkers en in folkrockband Rave-On met Harry Niehof. Van 2001 tot 2010 speelde hij contrabas in Los Bomberos en in de orkestbak van verschillende theaterproducties.

Bert Heikema studeerde gitaar aan het Groninger Conservatorium. Hij speelde in allerlei Groninger pop-, folk- en jazzformaties. Was tussen 1995 en 2003 gitarist in verschillende musicaltournees. Zijn eigen latin Trio Cadê speelde op festivals in binnen- en buitenland. Hij was gitarist en muzikaal leider in Tim Meeuws’ “Als een Vreemde” CD-productie en theatertournee.

https://www.ronglasbeek.com/muziek-het-blauwe-uur

€12,50 Incl. 1 koffie of thee met cake.

Walfriduskerk

Hoofdweg 33
Hellum, 9627PA Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie
Abonneer
Laat het weten als er

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Abonneer
Laat het weten als er

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Dorpsvisie enquête
Wat vind u van het dorp? Wat kan beter? Wat is goed?
Helpt u ons mee om een dorpsvisie te maken? Vul de enquête in en maak kans op mooie waardebonnen!

X