Meteen naar de inhoud

Kleine terugblik op coöperatief festival

Coöperatief festival 2023

Afgelopen donderdag 11 mei vond in de aardappelschuur van Henk de Haan het eerste Coöperatief Festival plaats. Het festival is een intiatief van drs. Willem Foorthuis, lector Duurzaam Coöperatief Ondernemen aan de Hanzehogeschool Groningen. Het festival werd gesponsord door coöperatieve verzekeringsmaatschappij Univé.

De aardappelschuur van Henk de Haan werd voor het festival omgebouwd tot een grote indrukwekkende theaterzaal met zitplaatsen voor 300 mensen. Op het podium was tevens een groot presentatiescherm en veel professionele studioverlichting te vinden.

Wij van Dorpsbelangen Hellum hebben geen uitgebreid verslag gekregen over het Coöperatief Festival en we kunnen dus niet delen wat er precies allemaal gedaan werd en besproken werd.

In Hellum zelf hebben we een energiecoöperatie welke een dorpswindmolen bij de familie Van Tilburg aan de Westerzanden heeft staan (zijstraat van de Kappershuttenweg). Ieder Helmster kan in deze coöperatie deelnemen. Wilte Barels kan u daar meer over vertellen. Het is best mogelijk dat de energiecoöperatie hun activiteiten in de toekomst nog zal uitbreiden met een dorpszonnepark.

Verder zijn de 6 Schildmeerdorpen bezig met het oprichten van een gebiedscoöperatie welke zich in de toekomst bezig gaat houden met diverse initiatieven op het gebied van energietransitie, zorg, recreatie, versterking, etc.

Coöperatief festival 2023
Abonneer
Laat het weten als er

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties