Meteen naar de inhoud

Grootse openingsmiddag 6 mei goed bezocht

Afgelopen zaterdag 6 mei 2023 hield Dorpsbelangen Hellum een grootse openingsmiddag. Een aantal projecten konden door Corona nog niet eerder officieel worden geopend en een aantal projecten zijn pas net opgeleverd. Een goede reden dus de betreffende projecten met een groots feest in 1 keer officieel te openen.

Tijdens de openingsmiddag werden deze 4 projecten geopend:

Om 14:00 uur opende Lucia van Timmeren de openingsmiddag. De sprekers waren achtereenvolgens Henk de Haan van Dorpsbelangen Hellum, Geert Jan ten Brink van waterschap Hunze en Aa’s, Markus Ploeger van de gemeente Midden-Groningen, National Progamma Groningen directeur Siem Jansen en tot slot interviewde Lucia dhr. Copinga, laatste schipper die met zijn boot beroepsmatig op de Haansvaart heeft gevaren. De sprekers waren vol lof over hoe Helmsters zich met zijn allen hebben ingezet voor hun leefomgeving.

Ook Dorpsbelangen Hellum is trots op de projecten. Voorzitter Henk de Haan prees de goede samenwerking met alle betrokken partijen. Tijdens de laatste algemene ledenvergadering is door de leden een idee geopperd om een fietspad langs de steeds drukker wordende Kappershuttenweg aan te leggen en dit lijkt een goede kandidaat te worden voor het volgende project.

Het publiek stond aan de westkade van de Haansvaart (de kant van de boerderij van Henk de Haan) en had zo mooi zicht op de nieuwe ontmoetingsplek “De Grietje” waar vandaan de sprekers spraken. De Grietje is gebaseerd op het laatste Groninger bolschip die beroepsmatig over de Haansvaart heeft gevaren. De schipper van De Grietje was dhr. Ype Copinga. Hij heeft destijds zijn schip vernoemd naar zijn vrouw, Grietje Copinga-Swiertsema.

Direct na de openingshandeling begon het flink te regenen en werd de publiekstent snel verplaatst naar naast de tent aan de sprekerskant om er 1 grote tent van te maken. Er werd nog veel gezellig nagepraat in de tent onder het genot van een hapje, drankje en live muziek.

Op de volgende pagina’s ziet u alle foto’s die zijn gemaakt tijdens de openingsmiddag door fotografen Roelien Bouwman-Smit en Jeroen Maathuis. Een video volgt in de toekomst aangezien dit veel tijd in beslag neemt om uit te zoeken en te monteren.

Pagina's: 1 2
Abonneer
Laat het weten als er

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties