Meteen naar de inhoud

Spreekuur ViberQ in dorpshuis + rectificatie brief aan witte adressen

De campagne om heel Hellum aan de glasvezel te krijgen loopt volop. Onlangs heeft u een algemene ansichtkaart van ViberQ mogen ontvangen waarin u er op geattendeerd wordt dat als de 20% aan abonnementen in het dorp niet gehaald wordt u nog een week de tijd heeft om uzelf bij Delta Netwerk aan te melden om alsnog kans te hebben om op glasvezel aangesloten te worden. Echter in Hellum hebben we ons 50% project lopen om Heel Hellum aan de glasvezel te krijgen. Voor dit project hebben we wat nieuwe informatie en een kleine rectificatie.

Dit artikel is geschreven door webmaster Jeroen Maathuis

Huidige stand van zaken

Allereerst zitten we volgens onze berekeningen op 13% van het dorp dat zich heeft aangemeld voor een glasvezel jaarabonnement bij een internetprovider via het netwerk van ViberQ. Voor Delta Netwerk is dat momenteel 1%. Hierbij moet worden opgemerkt dat ViberQ ons op 21 oktober wat officiële cijfers heeft gegeven waardoor we onze berekeningen bij konden stellen. Blijft u echter vooral ons inventarisatieformulier invullen op de glasvezelpagina’s om ons te helpen een beeld te krijgen van de percentages!

Rectificatie brief aan witte adressen

Om iedereen die op een wit adres woont (buitengebied) te attenderen op de mogelijkhid om mee te doen op het ViberQ-netwerk (in plaats van lang te wachten op de voltooiing van het het Snel Internet Groningen project) heeft ViberQ deze adressen een brief gestuurd. U kunt middels het invullen en inleveren van de betreffende brief kenbaar maken dat u een glasvezel jaarabonnement zult afsluiten als glasvezel van ViberQ doorgaat. Op deze manier telt u mee met de benodigde 50% om glasvezel in heel Hellum te kunnen aanleggen.

Verkeerd adres op brief ViberQ over glasvezel op wit adres
Verkeerd adres op brief ViberQ over glasvezel op wit adres.
Foto: Ivonne Loer (klik voor vergroting)

In de brief staat per abuis een verkeerd adres vermeld om het formulier in te leveren. Wij verzoeken u het in de brief vermeldde adres te negeren en het formulier in te leveren in de brievenbus van onze secretaris Henk Jan van der Sluis op Menoldalaan 12. Nog sneller werkt het online invullen van dit formulier op de website van ViberQ via hun postcodecheck.

Spreekuur ViberQ in dorpshuis

Flyer ViberQ voor 50% project Hellum
Flyer ViberQ voor 50% project Hellum. Foto: Jeroen Maathuis
(klik voor vergroting)

Iedereen in Hellum heeft nu ook een flyer voor het 50% project van Dorpsbelangen Hellum en ViberQ mogen ontvangen. De flyer legt u uit dat als vóór 18 november 50% van heel Hellum zich aanmeld voor een glasvezel jaarabonnement ViberQ heel Hellum aansluit op glasvezel. Dus ook in het buitengebied! De enige uitzonderingen zijn de Westerzanden en Zandwerf welke een maatwerk oplossing krijgen.

Omdat zowel wij als ViberQ ons kunnen voorstellen dat sommige mensen nog twijfelen, met vragen zitten of liever iemand persoonlijk spreken over het afsluiten van een glasvezel jaarabonnement organiseert ViberQ op 2 dagen een spreekuur.

Op donderdag 3 en vrijdag 4 november zijn Anna Kruizinga en Bob Kroep van ViberQ aanwezig met een spreekuur in dorpshuis Tonegido (Hoofdweg 52a) om al uw vragen te beantwoorden en samen een passend glasvezelabonnement te zoeken. Ze zijn op beide dagen aanwezig van 10:00 tot 12:00 uur. Zij zijn daarnaast ook op werkdagen telefonisch bereikbaar voor vragen. Ook kunt u met hen een afspraak maken voor een keukentafelgesprek als u dat liever heeft.

Als u in het buitengebied woont sluit u niet direct een glasvezel jaarabonnement af, maar bevestigt u uw intentie tot het afsluiten van een glasvezel jaarabonnement zodra duidelijk is dat heel Hellum op het glasvezelnetwerk van ViberQ wordt aangesloten in plaats van alleen de kern. Dit doet u door de postcodecheck op https://www.viberq.nl/postcodecheck/ te doen en daarna het intentieverklaringsformulier in te vullen. Als u dit heeft gedaan verzoeken wij u om ook ons eigen inventarisatieformulier in te vullen op onze website zodat wij een beetje zicht houden op de percentages glasvezelabonnementen. De toegestuurde papieren versie inleveren tijdens het spreekuur of in de brievenbus bij dorpsbelangen secretaris Henk Jan van der Sluis op Menoldalaan 12 kan ook.

Meer informatie

Wilt u op onze website meer informatie nalezen over de glasvezelnetwerken van ViberQ en Delta Netwerk? Op de glasvezelpagina’s van onze website vind u al veel informatie terug. Ook de veelgestelde vragen en gebruikte termen. Gaat u hiervoor naar https://www.dorpsbelangenhellum.nl/glasvezel.

Reclamezuilen ViberQ en Delta Netwerk langs de Hoofdweg thv de Kerkstraat
Reclamezuilen ViberQ en Delta Netwerk langs de Hoofdweg thv de Kerkstraat. Foto: Jeroen Maathuis
Abonneer
Laat het weten als er

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Dorpsvisie enquête
Wat vind u van het dorp? Wat kan beter? Wat is goed?
Helpt u ons mee om een dorpsvisie te maken? Vul de enquête in en maak kans op mooie waardebonnen!

X