Meteen naar de inhoud

Delta Netwerk volgt ViberQ: Glasvezel op witte adressen (maar niet alle adressen)

Afgelopen vrijdag verraste Delta Netwerk vriend en vijand door aan te geven dat zij nu ook glasvezel gaan aanbieden aan de zogenaamde witte adressen (buitengebied). Dit zijn dus hoofdzakelijk adressen waar geen coax-kabel ligt en dus geen diensten van Ziggo mogelijk zijn. Welke adressen komen precies in aanmerking voor een glasvezelaansluiting van Delta Netwerk? En welke gevolgen heeft dit voor het 50% project om glasvezel van ViberQ in heel Hellum te krijgen?

Dit artikel is geschreven door webmaster Jeroen Maathuis
Bron foto in header: Pixabay / sumanley. Nabewerking: Jeroen Maathuis

In aanmerking komende witte adressen glasvezelnetwerk Delta Netwerk

Reclame Delta Netwerk voor glasvezel buitengebied
Reclame Delta Netwerk voor glasvezel buitengebied

We hebben via de postcodecheck van Delta Netwerk diverse witte adressen nagekeken of ze in aanmerking komen voor een glasvezelaansluiting van Delta Netwerk. Hierbij hebben wij adressen gebruikt waarvan wij zeker zijn dat dit witte adressen betreft (geen coax-aansluiting). De adressen die wij gecontroleerd hebben betreffen adressen helemaal achteraan in laantjes, de Deldenlaan en de Oestlaan. Al deze adressen kunnen nu een glasvezelabonnement afsluiten bij 1 van de internetproviders die leveren via het netwerk van Delta Netwerk.

De aanmelddrempel van 20% bij Delta Netwerk blijft ongewijzigd, maar beslaat nu een groter gebied. Dus als 20% van de adressen zich aanmeld bij een internetprovider die levert via het glasvezelnetwerk van Delta Netwerk dan legt Delta Netwerk haar netwerk aan over al deze aangemelde adressen. Onduidelijk is nog wel of de 20% voor de hele strook Harkstede t/m Siddeburen geldt of dat het geldt per dorp.

Adressen die NIET in aanmerking komen voor een glasvezelaansluiting via Delta Netwerk

Delta Netwerk lijkt de zelfde uitzondering voor de witte adressen te hanteren voor de Westerzanden en de Zandwerf. Op de door ons gecontroleerde adressen geeft de website van Delta Netwerk aan geen glasvezelaansluiting te zullen leveren. Delta Netwerk vermeld hierbij niets over alternatieven zoals een maatwerkoplossing.

Reactie ViberQ

ViberQ geeft op dit moment aan bij haar huidige plannen te blijven. Dit betekent dus dat als 50% van heel Hellum zich aanmeld voor een glasvezel jaarabonnement (bij een provider die levert via het netwerk van ViberQ) dat ViberQ het glasvezelnetwerk in zowel de kern als op de witte adressen in het buitengebied zal aanleggen. Wanneer het percentage van 50% niet gehaald word, maar wel de 20% voor de kern van het dorp dan zal ViberQ haar netwerk alleen in de kern aanleggen. Wordt ook de 20% voor de kern niet gehaald dan zal ViberQ haar netwerk niet aanleggen in Hellum. In de laatste 2 scenario’s blijven de witte adressen afhankelijk van hoe het af gaat lopen met de problemen van het project Snel Internet Groningen.

Reactie Dorpsbelangen Hellum

Wij vinden het fijn dat er keuzevrijheid komt qua snel internet voor zowel de kern als het buitengebied, maar hadden liever gezien als die keuzevrijheid er direct vanaf het begin was geweest. Ook vinden wij het jammer dat Delta Netwerk geen glasvezel of alternatief aanbied op de Westerzanden en de Zandwerf.

ViberQ heeft in een vroeg stadium geanticipeerd op onze opmerkingen over glasvezel in het buitengebied. Volgens onze webmaster Jeroen Maathuis bied ViberQ ook een flexibeler en iets toekomstvaster netwerk aan. Dit maakt dat wij ViberQ nog steeds aanraden.

Delta Netwerk legt ook een prima netwerk aan dat jaren vooruit zal kunnen. Met nu al enorm hoge snelheden zult u qua snelheid van het internet ook op hun netwerk niet snel teleurgesteld raken.

U kunt zich nog t/m 17 november aanmelden voor een glasvezelaansluiting van ViberQ en als het netwerk van ViberQ niet doorgaat kunt u zich nog t/m 22 november aanmelden voor een glasvezelaansluiting van Delta Netwerk.

Percentages

Vandaag hebben we de percentages op onze glasvezelpagina’s weer bijgewerkt. Hierbij dank aan ViberQ voor het beschikbaar stellen van enkele cijfers die ons helpen het percentage aanmeldingen goed bij te houden. Momenteel zitten we op 14% aanmeldingen voor ViberQ en 1% voor Delta Netwerk. We zien dus vooral veel ingevulde inventarisatieformulieren voor ViberQ, maar we zijn nog niet bij de 50% voor ViberQ! Blijf vooral elkaar overtuigen van het nut van glasvezel en help elkaar aan die glasvezel voor het hele dorp!

Meer informatie

Voor meer informatie over het glasvezelnetwerk van Delta Netwerk op witte adressen kunt u dit nieuwsartikel lezen op de website van Delta Netwerk: Ook glasvezel voor de witte adressen binnen de kernen van Midden-Groningen

Ook kunt u vanavond 31 oktober van 18:30 tot 21:00 uur de “glasvezel inloopavond” van Delta Netwerk bezoeken in MFC Schildwolde op de H.G. Borgesiusstraat 52 B in Schildwolde. ViberQ heeft een inloop spreekuur op donderdag 3 en vrijdag 4 november in dorpshuis Tonegido op de Hoofdweg 52 A in Hellum.

Ook kunt u onze glasvezelpagina’s bezoeken voor alle informatie over zowel het netwerk van Delta Netwerk als die van ViberQ. Wij waarderen het ook zeer als u bereid bent het inventarisatieformulier in te vullen wanneer u een glasvezel jaarabonnement heeft afgesloten bij 1 van de internetproviders op 1 van de 2 netwerken. Zo kunnen we u informeren over de percentages aanmeldingen.

Abonneer
Laat het weten als er

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties