Meteen naar de inhoud

Hoe kan de gemeente beter met jou samenwerken?

Binnengekomen vanuit de gemeente Midden-Groningen:

Gemeente Midden-Groningen: Quick Scan Lokale Democratie flyer
Gemeente Midden-Groningen:
Quick Scan Lokale Democratie flyer

Hoe kan de gemeente beter met jou samenwerken?

In onze gemeente vragen we jou als inwoner steeds vaker om je mening, bijvoorbeeld over hoe het er in jouw buurt uitziet. Goed samenleven vraagt ook om jouw actieve inzet, bijvoorbeeld door vrijwilligerswerk voor een maatschappelijk project of hulp aan een oudere buurtgenoot.

De komende jaren gaat de gemeente Midden-Groningen nog meer ruimte maken voor initiatieven en ideeën van inwoners. Daarom willen we weten of de manier waarop wij als raadsleden, college van burgemeester en wethouders en ambtenaren werken, aansluit bij wat inwoners in onze gemeente zelf willen beslissen en willen doen.

Om daar achter te komen, houden we een enquête. We vragen je daarin naar je ervaringen met de gemeente. We zijn bijvoorbeeld benieuwd of je vindt dat je genoeg informatie hebt over hoe en wanneer beslissingen worden genomen. Is er genoeg ruimte voor jou om mee te denken? Hoe kan de gemeente initiatieven van inwoners beter stimuleren? Wat wil en kun je zelf bijdragen? En wat verwacht je van de gemeente?

Anders werken
De antwoorden op deze en andere vragen, gebruiken we om anders te gaan werken, voor en met inwoners. Passend bij hoe de inwoners van Midden-Groningen met ons willen samenwerken. Zo verbeteren we met elkaar onze lokale democratie: inwoners, politici en ambtenaren leren elkaar kennen en werken beter samen. Door mee te denken, beslissen en doen, druk je als inwoner je stempel op goed samenleven, wonen en werken in Midden-Groningen.

Vertel ons dus: wat gaat er goed? Wat kan er beter?

https://www.midden-groningen.nl/geefjemening

Die vragenlijst is ontwikkeld door de landelijke organisatie ‘Democratie in Actie’.

We horen ook graag van jou!

Abonneer
Laat het weten als er

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties