Meteen naar de inhoud

RTV Noord: Hellum opgeschrikt door aardbeving met kracht van 1.8

Dit artikel is een kopie van een artikel op de website van RTV Noord.

De omgeving van Siddeburen is afgelopen nacht opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 1.8 op de schaal van Richter. Volgens het KNMI lag het epicentrum van de beving bij Hellum.

De aardbeving vond om 2:45 uur plaats. Ondanks het tijdstip kwamen bij RTV Noord tientallen meldingen binnen. Aanvankelijk werd 1.9 als kracht aangegeven, later werd dat bijgesteld naar 1.8.

Rolgordijn

‘Het rolgordijn klapte heen en weer, het bureau schudde, een harde knal’, laat Annet Boer-Fokkens uit Siddeburen weten.

Jeroen Maathuis uit Hellum voelde één duidelijke trilling door het huis. Hij was nog niet volledig in slaap gevallen toen het gebeurde, zegt hij. ‘De houten dakconstructie waar ik onder slaap werd heen en weer geschud.’

Ruim twee maanden geleden

Ruim twee maanden geleden, op 4 mei van dit jaar, werd de omgeving van Siddeburen ook al opgeschrikt door een aardbeving. Ook die had een kracht van 1.8 op de Richterschaal.

Voor de provincie is het de tweede beving in korte tijd. Dinsdag beefde de aarde bij Loppersum met een kracht van 2.7. Dat was de zwaarste Groningse beving van dit jaar.

267 schademeldingen

Volgens het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) zijn er sindsdien 267 schademeldingen binnengekomen. Hoeveel schadegevallen direct gevolg zijn van de beving in Loppersum, is volgens het IMG nog moeilijk aan te geven.

Bron: RTV Noord

Abonneer
Laat het weten als er

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Dorpsvisie enquête
Wat vind u van het dorp? Wat kan beter? Wat is goed?
Helpt u ons mee om een dorpsvisie te maken? Vul de enquête in en maak kans op mooie waardebonnen!

X