Meteen naar de inhoud
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nationale Gedichtenweek 2024

28 januari @ 14:00 17:00

Nationale Poëzieweek 2024

Het huis van de poëzie bestaat uit meer dan louter bakstenen. Dichters bouwen huizen uit herinneringen, geuren en kleuren. Ze beschrijven de huizen van onze jeugd en de straten van onze dromen. Ze schrijven hun gedichten op een hoekje van onze keukentafel en turen naar de schilderijen aan onze muren. De mooiste woorden ontspruiten vaak op de plek waar we ons het meest thuis voelen.

Op zondag 28 januari organiseert kunstenaarscollectief De Draad van 14:00 – 17:00 uur ”Thuis”, een gedichtenmiddag in Kunst- en Cultuurhuis De Ent.”’Thuis” is dit jaar het thema van de landelijke poëzieweek die in Nederland en Vlaanderen plaatsvindt.

”Thuis” kent een programma waar dichters, vertellers en schrijvers gelegenheid wordt geboden om voordrachten te doen. De voordrachten worden afgewisseld met muziek waar men zich makkelijk bij thuis voelt.

”Thuis” leent zich voor een variatie aan dichterlijke invalshoeken en biedt een onuitputtelijke bron van inspiratie. Wij zouden het fijn vinden als dichters, vertellers en schrijvers die we kennen van diverse dichters podia, penne roerselen met ons willen delen. Deelnemers mogen als extra toegevoegde bijzonderheid een tweeregelige tekst of haiku aanleveren die bij wijze van tegeltjeswijsheid eenvoudig aan de wand te bevestigen is.

Het muzikale intermezzo wordt verzorgd door het ensemble MACK uit Hellum. De vocal group MACK is min of meer voortgekomen uit ParisHellum, de bekende bluesband uit Hellum. Zij brengen een afwisselend programma met veel Americana, van Paul Simon, John Fogerty,Eagles, Tom Waits tot Oasis, veelal akoestisch. MACK bestaat uit Mark Schuster, gitaar en zang, Annemarie Sibon, zang, Chiel Wolrich, piano en zang en Kristian Kloen, slagwerk.

Wil je meedoen? Stuur een berichtje naar Kunstenaarscollectief De Draad: email:  of naar  (Jolanda) of (Aad)

Gratis Vrije entree

Kunst- en Cultuurhuis De Ent

Bekijk de site van Organisator

Kunst- en Cultuurhuis De Ent

Bovenpad 13
Hellum, Groningen 9627PN Nederland
Bekijk de site van Locatie
Abonneer
Laat het weten als er

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Abonneer
Laat het weten als er

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Dorpsvisie enquête
Wat vind u van het dorp? Wat kan beter? Wat is goed?
Helpt u ons mee om een dorpsvisie te maken? Vul de enquête in en maak kans op mooie waardebonnen!

X